Peste 75.000 de copii vor muri în timpul summitului G8 - ONG

Peste 75.000 de copii vor muri în cele trei zile ale summitului liderilor din cadrul G8, care se desfăşoară de miercuri până vineri la L'Aquila, în centrul Italiei, a denunţat miercuri organizaţia neguvernamentală Save the Children, care solicită dublarea ajutorului internaţional.

12 afișări
Imaginea articolului Peste 75.000 de copii vor muri în timpul summitului G8 - ONG

Peste 75.000 de copii vor muri în timpul summitului G8 - ONG

"Este inadmisibil faptul că 9,2 milioane de copii continuă să moară în fiecare an. Peste 75.000 vor muri în timpul summitului de trei zile" al G8 (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia şi Rusia), a declarat Adrian Lovett, reprezentantul campaniilor organizaţiei neguvernamentale, citat într-un comunicat.

"Foştii lideri din cadrul G8 au făcut promisiuni care prea adesea nu au fost respectate. În acest an, ei trebuie să arate că sunt angajaţi în salvarea vieţilor copiilor dublând (valoarea) ajutorului" în acest scop până în 2012.

"G8 şi alte ţări bogate donează doar 3,5 milioane de dolari pe an pentru a împiedica aceşti copii să moară", ceea ce reprezintă "doar 3 procente din ajutorul pe care ţările bogate îl acordă ţărilor în curs de dezvoltare", continuă organizaţia Save the Children (Salvaţi Copiii).

"Este jumătate din ceea ce trebuie făcut pentru a reduce substanţial mortalitatea infantilă", a criticat organizaţia.

Cu nivelul contribuţiilor actuale, Obiectivele Mileniului stabilite de ONU pentru reducerea mortalităţii infantile în lume cu două treimi până în 2015 nu vor fi atinse până în 2045, adaugă Save the Children.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici