Politico: A dezvăluit Biden că SUA antrenează ucraineni în Polonia?

Americanii se tem că Rusia va folosi orice pretext pentru a justica un atac asupra unei ţări NATO, iar unele subiecte sunt alimentate de răspunsuri neclare ale preşedintelui Joe Biden.

7264 afișări
Imaginea articolului Politico: A dezvăluit Biden că SUA antrenează ucraineni în Polonia?

Politico: „A dezvăluit Biden că SUA antrenează ucraineni în Polonia?”

Antrenează SUA trupe ucrainene în Polonia? Aceasta este întrebarea ridicată de Politico, care se întreabă dacă ieri Joe Biden - explicându-şi „gafa” despre Putin care nu poate rămâne la putere - nu a lăsat să scape un detaliu necunoscut până acum.

Întrebat despre comentariile sale în recenta întâlnire cu paraşutiştii americani din Polonia, preşedintele a negat că forţele americane ar putea fi trimise în Ucraina: „Vorbim despre a ajuta la pregătirea trupelor ucrainene în Polonia”, a precizat el.

S-ar putea, scrie Politico, ca Biden să fi fost confuz. Dar întrebarea rămâne. O sursă de la Casa Albă a oferit explicaţii: „Există soldaţi ucraineni în Polonia care interacţionează în mod regulat cu trupele americane şi la asta se referea preşedintele”. Pe 22 martie, la rândul său, consilierul pentru Securitate Naţională Jake Sullivan a negat că americanii antrenează „în prezent” ucraineni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici