Premierul spaniol salută renunţarea de către Catalonia la referendumul privind independenţa

Şeful Guvernului spaniol a considerat marţi că renunţarea la referendumul privind independenţa prevăzut pentru 9 noiembrie în Catalonia este o "veste excelentă" şi că de acum ar trebui să se înceapă un dialog cu catalanii, relatează AFP.

279 afișări
Imaginea articolului Premierul spaniol salută renunţarea de către Catalonia la referendumul privind independenţa

Premierul spaniol salută renunţarea de către Catalonia la referendumul privind independenţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o veste excelentă. Respectarea legii este o obligaţie a tuturor", a declarat şeful Guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy la o zi după anunţul privind abandonarea de către Executivul catalan a acestei consultări considerate anticonstituţionale de către Madrid, care vrea să "dialogheze" şi să "discute".

Executivul catalan a decis să renunţe la referendumul privind independenţa Cataloniei, programat pentru 9 noiembrie, a anunţat luni seara liderul unuia dintre partidele implicate în desfăşurarea acestei consultări.

"Guvernul a constatat că plebiscitul nu poate avea loc", a declarat pentru jurnalişti Joan Herrera, liderul Iniciativa per Catalunya, la încheierea unei reuniuni între partidele favorabile desfăşurării refendumului şi Executivul catalan.

"Guvernul condus de naţionalistul Artur Mas va face o propunere (alternativă) mâine (marţi)", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici