Probleme mari pentru Uber în California. Statul american a luat o decizie fără precedent

Compania Uber, care foloseşte o aplicaţie pentru smartphone care face legătura între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport, are mari probleme în statul american California, după ce Comisia Forţei de Muncă a decis că şoferii trebuie încadraţi în categoria angajaţi.

1133 afișări
Imaginea articolului Probleme mari pentru Uber în California. Statul american a luat o decizie fără precedent

Probleme mari pentru Uber în California. Statul american a luat o decizie fără precedent (imagine: AFP/Mediafax FOTO)

Costurile cu salariaţii, cheltuielile cu întreţinerea maşinilor şi consumul de carburant ar obliga compania să reducă drastic numărul de şoferi şi să opereze pe piaţa din California ca o companie de taximetrie veritabilă, scrie Business Insider.

Reprezentanţii Uber au făcut apel la decizie, dar dacă acesta va fi respins, compania va fi obligată să-şi schimbe statutul şi modul de operare în California, statul în care deţine cea mai mare cotă de piaţă. 

În luna februarie a acestui an, compania americană Uber Technologies a anunţat că aplicaţia Uber pentru smartphone, care face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, este disponibilă şi în România, primul oraş în care poate fi folosită fiind Bucureştiul.

La începutul lunii iunie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care reglementează activitatea de taximetrie şi care stabileşte că transportul în regim de taxi sau închiriere este permis numai operatorilor cu autorizaţii de taxi valabile sau copii conforme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici