Putin, "apărător" al drepturilor presei: Restricţiile aplicate de autorităţile SUA mass-mediei ruse încalcă libertatea de exprimare

Preşedintele Vladimir Putin s-a declarat dezamăgit de decizia autorităţilor americane de a impune restricţii mass-mediei ruse care activează pe piaţa americană, afirmând că acţiunea reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

276 afișări
Imaginea articolului Putin, "apărător" al drepturilor presei: Restricţiile aplicate de autorităţile SUA mass-mediei ruse încalcă libertatea de exprimare

Putin, apărător al libertăţii de exprimare ale mass-mediei ruse: Restricţiile aplicate de autorităţile SUA mass-mediei ruse încalcă libertatea de exprimare

Într-o conferinţă de presă la Da Nang, Vietnam, unde participă la summitul APEC, Vladimir Putin a declarat că măsurile în replică ale Moscovei vor fi proporţionale şi reciproce.

"Vreau să atrag atenţia asupra faptului că nu există - şi nici nu poate exista - o confirmare că mass-media rusă s-a amestecat în campanii electorale", a afirmat liderul de la Kremlin.

Autorităţile americane au cerut instituţiei media Russia Today să se înregistreze ca "agent străin" în Statele Unite. Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane afirmă că instituţia media a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial în interesul Kremlinului, acuzaţie respinsă de Russia Today şi Preşedinţia de la Moscova.

"Un atac împotriva mass-mediei noastre din Statele Unite este, fără îndoială, un atac la adresa libertăţii de exprimare. Suntem dezamăgiţi", a declarat Putin.

Vineri, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat de la Moscova, a declarat că există în plan adoptarea unui proiect legislativ ce prevede că instituţiile media americane şi din alte state ce activează în Rusia ar putea fi desemnate drept "agenţi străini".

Astfel, aceste instituţii ar fi obligate să prezinte autorităţilor ruse rapoarte privind sursele finanţării şi personalul lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici