Putin: Tentativele de destabilizare a echilibrului strategic constinuă prin scutul SUA

Tentativele vizând perturbarea echilibrului strategic în lume continuă, în special prin proiectul instalării unui scut antirachetă american în Europa, a declarat marţi şreşedintele rus Vladimir Putin într-o reuniune a colegiului Ministerului Apărării.

203 afișări
Imaginea articolului Putin: Tentativele de destabilizare a echilibrului strategic constinuă prin scutul SUA

Vladimir Putin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Tentativele de perturbare a echilibrului strategic nu slăbesc. Ele sunt legate în primul rând de proiecte de instalare a scutului antirachetă american", a declarat , relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Şeful statului rus a atras totodată atenţia asupra unei eventuale deteriorări a situaţiei în Asia Centrală, în urma retragerii trupelor internaţionale din Afganistan. Prevăzută în 2014, retragerea riscă nu doar să agraveze situaţia în această ţară, ci să destabilizeze totodată ţările din regiune, apreciază el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici