Rafinărie blocată, blocaje rutiere. Lyon, a 12-a zi de proteste faţă de reforma pensiilor

Pentru a 12-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor la Lyon, sindicatele, însoţite de tineri demonstranţi, au blocat joi rafinăria Feyzin.

284 afișări
Imaginea articolului Rafinărie blocată, blocaje rutiere. Lyon, a 12-a zi de proteste faţă de reforma pensiilor

Rafinărie blocată, blocaje rutiere. Lyon, a 12-a zi de proteste faţă de reforma pensiilor

Ieri, CGT făcuse apel la blocarea tuturor rafinăriilor din Franţa timp de 24 de ore, notează Le Figaro.

În plus, un blocaj a fost instituit pe autostrada A89 spre Lyon de către Confédération Paysanne, joi dimineaţă. Sindicatul agricultorilor este prezent de mai multe săptămâni la manifestaţiile de la Lyon împotriva reformei pensiilor.

Marşul va porni după prânz pe un nou traseu între Place Maréchal Lyautey şi Charpennes, de-a lungul luxosului Boulevard des Belges, care trece pe lângă Parc de la Tête d'Or.

În acelaşi timp, prefectura din Rhône a anunţat că, "în faţa pagubelor" de la Lyon din timpul unor "adunări nedeclarate", vor fi instituite perimetre de interzicere a manifestaţiilor pe Presqu'île şi în sectorul prefecturii.

În ceea ce priveşte transportul public, deja afectat de la începutul mişcării din Lyon, nu a fost depus niciun preaviz de grevă. Prin urmare, acestea vor circula în mod normal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici