Salvare miraculoasă în Turcia: Nou-născut de 15 zile, găsit în viaţă sub dărâmături la 48 de ore de la cutremur - FOTO

Un nou-născut, în vârstă de 15 zile, a fost salvat de sub dărâmăturile unei clădiri din Van, la aproape 48 de ore după ce regiunea a fost devastată de un cutremur cu magnitudinea de moment 7,2.

1732 afișări
Imaginea articolului Salvare miraculoasă în Turcia: Nou-născut de 15 zile, găsit în viaţă sub dărâmături la 48 de ore de la cutremur - FOTO

Salvare miraculoasă în Turcia: Nou-născut de 15 zile, găsit în viaţă sub dărâmături la 48 de ore de la cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Micuţa Azra Karaduman a fost imediat acoperită cu o pătură şi transportată la spital, în aplauzele altor persoane salvate.

Mama şi bunica fetiţei au fost şi ele salvate, la peste 48 de ore de la puternicul cutremur produs duminică. Seniha Karaduman, mama micuţei Azra, şi bunica acesteia, au doar răni superficiale şi suferă de deshidratare.

Tatăl fetiţei este dat dispărut.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,2, s-a produs duminică după-amiază, la o adâncime de 20 de kilometri, iar epicentrul a fost localizat la 16 kilometri nord-est de Van, în estul Turciei. După cutremur, în zonă au mai fost înregistrate circa 200 de replici.

Conform unui bilanţ provizoriu anunţat marţi, seismul s-a soldat cu 366 de morţi şi 1.300 de răniţi, iar 2.262 de clădiri s-au prăbuşit în zona sinistrată.

Sute de membri ai echipelor de intervenţie au lucrat fără încetare pe toată durata nopţii, în frig şi ploaie, pentru scoaterea supravieţuitorilor.

Cu câteva ore înainte, un poliţist şi soţia lui au fost scoşi în viaţă în acelaşi oraş.

Cu fiecare oră trecută, şansele găsirii de supravieţuitoiri scad, iar de sub ruinele clădirilor sunt scoase în principal cadavre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici