Şase români au murit într-un accident rutier în Spania - VIDEO

Şase români, cinci bărbaţi şi o femeie, au murit într-un accident rutier produs vineri după-amiază pe autostrada A-3, în localitatea Bunol, în Spania, a anunţat preşedintele Asociaţiei agricultorilor din Valencia, Cristobal Aguado, citat de cotidianul Siglo XXI, în ediţia electronică.

828 afișări
Imaginea articolului Şase români au murit într-un accident rutier în Spania - VIDEO

Şase români au murit într-un accident rutier în Spania (Imagine: Captură video)

Aceştia erau muncitori agricoli sezonieri, care se îndreptau către locul de muncă, a declarat Aguado.

Anterior, Centrul pentru informaţii şi coordonare a situaţiilor de urgenţă, citat de cotidianul ABC, în pagina electronică, anunţa că au fost identificaţi patru dintre cei şase morţi, aceştia fiind de naţionalitate română.

Accidentul s-a produs la ora locală 13.20 (14.20 ora României), la kilometrul 314, când o furgonetă s-a ciocnit cu un camion, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Civile.

Şase dintre cei nouă pasageri ai furgonetei au murit, iar ceilalţi trei, tot români, au fost răniţi. Aceştia sunt o femeie în vârstă de 22 de ani şi doi bărbaţi, în vârstă de 52 şi, respectiv, 24 de ani, care au fost transportaţi la spitalul din Requena cu răni multiple.

Cele şase cadavre au fost transferate la Institutul de medicină legală, unde va fi efectuată autopsia.

Video Stirileprotv.ro

MAE: Se încearcă găsirea actelor de rezidenţă ale victimelor accidentului

Purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că în prezent se încearcă identificarea zonelor în care se află familiile victimelor accidentului rutier.

Potrivit lui Şerbănescu, accidentul rutier s-a produs, vineri, într-o zonă situată între regiunile Valencia şi Cuenca.

Şerbănescu a spus că deocamdată se lucrează la identificarea victimelor în vederea anunţării familiilor.

"Actele şi tot ce s-a găsit asupra victimelor sunt sigilate la Judecătoria din Requena, Valencia. Se încearcă găsirea actelor de rezidenţă pentru a se şti din ce zonă erau respectivele persoane. Sâmbătă, la prima oră, consulul se va duce la spital pentru a intra în contact cu răniţii, după care, la Judecătorie, pentru a vedea exact din ce zone ale Spaniei sunt răniţii şi pentru a identifica în ce zone sunt familiile acestora, inclusiv dacă se află în România", a mai spus Şerbănescu.

De asemenea, el a spus că, în prezent, Poliţia face cercetări pentru a stabili circumstanţele producerii evenimentului.

Şerbănescu a spus că niciunul dintre cei nouă nu era minor. O femeie se numără printre decedaţi, iar o alta printre răniţi, celelalte şapte victime fiind bărbaţi.

Totodată, purtătorul de cuvânt al MAE a spus că toată situaţia este urmărită îndeaproape de autorităţile consulare din Valencia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici