Scurgere de petrol în Marea Nordului. Nu se cunoaşte cantitatea de petrol deversată

Compania petrolieră anglo-olandeză Shell se confruntă cu o scurgere de petrol la o conductă din Marea Nordului, în largul coastelor britanice, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al companiei. "Am descoperit o scurgere la o conductă între un puţ şi o platformă de producţie" în Marea Nordului, a declarat purtătorul de cuvânt Wim van de Wiel.

465 afișări
Imaginea articolului Scurgere de petrol în Marea Nordului. Nu se cunoaşte cantitatea de petrol deversată

Scurgere de petrol în Marea Nordului. Nu se cunoaşte cantitatea de petrol deversată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Scurgerea a fost descoperită după ce o pată de petrol a fost descoperită în apropiere de platforma producţiei petroliere Gannet Alpha, la circa 180 de kilometri est de Aberdeen.

Un submarin acţionat prin telecomandă a fost folosit pentru stabilirea originii scurgerii de petrol şi la scurt timp puţul a fost închis pentru a suprima presiunea în conductă, a precizat el.

O navă care are la bord echipament special pentru a combate scurgerile de petrol şi un avion participă la operaţiuni.

Shell supraveghează atent situaţia având ca principală preocupare "securitatea mediului", a declarat purtătorul de cuvânt.

Pentru moment este imposibil să se ştie ce cantitate de petrol s-a deversat în mare, a adăugat Van de Wiel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici