Se închid uşile la Bruxelles în faţa lui Viktor Orban. Poliţia belgiană a oprit o conferinţă a extremiştilor europeni, cu Viktor Orban şi Nigel Farage printre vorbitori

  • Poliţia din Bruxelles a luat marţi măsuri pentru a închide o conferinţă aflată în desfăşurare a extremiştilor de dreapta din Europa.
  • Printre vorbitori se aflau premierul ungar, Viktor Orban, şi politicianul britanic Nigel Farage.
  • Forţele de ordine au sosit după două ore de la începerea evenimentului, pentru a-i informa pe organizatori că evenimentul va fi suspendat.
1733 afișări
Imaginea articolului Se închid uşile la Bruxelles în faţa lui Viktor Orban. Poliţia belgiană a oprit o conferinţă a extremiştilor europeni, cu Viktor Orban şi Nigel Farage printre vorbitori

Se închid uşile la Bruxelles în faţa lui Viktor Orban. Poliţia belgiană a oprit o conferinţă a extremiştilor europeni, cu Viktor Orban şi Nigel Farage printre vorbitori

Conferinţa Naţională a Conservatorilor, care trebuia să constituie o reuniune a unor personalităţi politice importante din rândul extremei drepte la nivel european, a fost suspendată de către poliţiştii din Bruxelles, scrie POLITICO.

Evenimentul urma să îi primească pe liderul ungar Viktor Orbán şi pe politicianul britanic Nigel Farage.

În timp ce se afla pe scenă, Farage a criticat autorităţile de la Bruxelles ca fiind ,,pur şi simplu monstruoase" pentru că au încercat să anuleze evenimentul.

„Ştiam că nu voi fi binevenit înapoi la Bruxelles”, a spus fostul europarlamentar Nigel Farage.

,,Autorităţile au decis să închidă evenimentul din cauza posibilităţii de dezordine publică", i-a spus un ofiţer de poliţie unuia dintre organizatorii conferinţei.

Odată cu venirea poliţiştilor, mâncarea şi băuturile au fost oprite de către organele de ordine, iar organizatorii au fost nevoiţi să apeleze la un nou serviciu de catering.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala Claridge, care era deja al treilea loc de desfăşurare a conferinţei. Primul spaţiu - Concert Noble – a refuzat găzduirea evenimentui, la presiunea primarului socialist al Bruxelles-ului, Philippe Close. Ulterior, primarul liberal din Etterbeek a făcut presiuni asupra luxosului hotel Sofitel pentru a nu pune la dispoziţie spaţiul clădirii, potrivit Euractiv

Anthony Gilland, unul dintre organizatorii evenimentului, le-a spus poliţiştilor că echipa organizatoare va contesta decizia primarului în instanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici