Secretarul de stat al SUA: Donald Trump va primi mai multe opţiuni în privinţa acordului nuclear iranian

Preşedintele american Donald Trump va primi mai multe opţiuni cu privire la viitorul acordului nuclear iranian, înainte de termenul limită de 15 octombrie pentru a certifica dacă Teheranul respectă înţelegerea, a declarat miercuri secretarul de stat Rex Tillerson, relatează site-ul agenţiei Reuters.

284 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat al SUA: Donald Trump va primi mai multe opţiuni în privinţa acordului nuclear iranian

Secretarul de stat al SUA: Donald Trump va primi mai multe opţiuni în privinţa acordului nuclear iranian

Tillerson nu a dezvăluit detalii despre tipurile de opţiuni care îi vor fi prezentate lui Trump. Secretarul american de stat a refuzat, de asemenea, să răspundă direct la întrebarea dacă împărtăşeşte opinia secretarului Apărării, James Mattis, că Iranul a respectat "în mod fundamental" acordul.

"Vom avea o recomandare pentru preşedinte. Îi vom oferi câteva opţiuni privind avansarea politicii importante faţă de Iran", a spus Tillerson.

Secretarul de stat al SUA a mai precizat că orice cale pe care Casa Albă o va alege în subiectul acordului nuclear iranian va reprezenta doar o componentă a politicii mai largi a SUA faţă de Iran.

"Acordul reprezintă doar o mică parte din numeroasele chestiuni cu care trebuie să ne confruntăm atunci când vine vorba de relaţia cu Iranul. Deci este o parte importantă, dar nu este singura. Şi am spus de multe ori că nu putem permite ca relaţia cu Iranul să fie definită exclusiv de acel acord nuclear", a mai spus Tillerson.

Anularea înţelegerii semnate în 2015, catalogată de Donald Trump drept "ruşinoasă", dar susţinută de celelalte mari puteri care au negociat cu Iranul, ar putea declanşa o cursă regională a înărmării şi ar putea intensifica tensiunile din Orientul Mijlociu.

Un înalt oficial american a precizat luna trecută că Donald Trump înclină să nu atestă faptul că Iranul respectă acordul nuclear. Trump însuşi a spus că s-a hotărât în privinţa acestei înţelegeri, dar a refuzat să-şi dezvăluie decizia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici