Silviu Ionescu nu va reveni probabil în Singapore pentru anchetă

Silviu Ionescu nu va reveni probabil în Singapore pentru a fi audiat în cadrul anchetei, care începe miercuri, privind moartea lui Tong Kok Wai în urma accidentului din decembrie în care a fost implicată maşina Ambasadei României în această ţară, relatează Straits Times în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu nu va reveni probabil în Singapore pentru anchetă

Silviu Ionescu nu va reveni probabil în Singapore pentru anchetă

Ionescu a afirmat, în primele sale declaraţii pentru presa din Singapore de la plecarea sa din această ţară, la 18 decembrie, după trei zile de la accident, că ar putea să nu revină în Singapore din cauza unor probleme de sănătate, precizează publicaţia. El a adăugat că ar putea muri din cauza acestei boli, adaugă Straits Times.

Silviu Ionescu a declarat, de asemenea, că această hotărâre a fost influenţată şi de faptul că investigaţiile poliţiei indicau că el ar fi condus maşina implicată în accident. Dar el a negat cu fermitate orice implicare în acest accident.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Iniţial, diplomatul român a afirmat că maşina fusese furată a descoperit acest lucru în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial, după ce fusese implicată în două accidente rutiere.

Între timp, în data de 5 ianuarie, Ministerul român de Externe a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică să investigheze accidentul, transmiţând procurorilor informaţiile obţinute în urma verificărilor interne. În aceeaşi zi, conducerea MAE a decis şi rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri în Singapore. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au început urmărirea penală faţă de Ionescu, iar surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că acesta a fost audiat, fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Ulterior, ambasadorul României în Singapore, stabilit la Tokyo, a fost chemat la Ministerul singaporez al Afacerilor Externe, unde i s-a cerut să-l invite pe diplomatul român să participe la ancheta privind accidentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici