Un frate vitreg al lui Barack Obama, suspect de holeră

Malik Abong’o Obama, fratele vitreg al preşedintelui american Barack Obama ar putea suferi de holeră, scrie cotidianul kenyan Daily Nation, în ediţia electronică.

9 afișări
Imaginea articolului Un frate vitreg al lui Barack Obama, suspect de holeră

Un frate vitreg al lui Barack Obama, suspect de holeră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta a fost internat la Siaya District Hospital, din provincia Nyanza, fiind tratat pentru diaree. Potrivit unui medic din cadrul acestui spital, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, rezultatele testelor de laborator ar putea fi primite în maxim 18 ore şi până atunci nu poate fi exclusă contractarea holerei.

Pe de altă parte, Jackton Omoto, un oficial al spitalului, a declarat: "Lumea nu ar trebui să facă speculaţii, pentru că este un simplu caz de diaree ca oricare altul".

Internarea lui Abong’o intervine la aproape o săptămână după ce un muncitor la ferma sa, Daniel Namai, a fost spitalizat şi diagnosticat cu holeră. Acesta a fost externat la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost tratat cu succes, potrivit medicilor.

Abong’o este unul dintre membrii familiei kenyene a lui Obama cei mai apropiaţi de preşedintele american. El a participat la ceremonia de învestire a lui Barack Obama din ianuarie şi a fost prezent de asemenea la căsătoria cuplului Obama în 1992.

O confirmare a cazului său ar putea ridica la 15 numărul persoanelor din regiune diagnosticate cu holeră sau boli înrudite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici