Un suspect de terorism, propus de Ahmadinejad la Ministerul Apărării

Ahamd Vahidi, propus de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad la Ministerul Apărării, este suspectat de terorism la nivel internaţional, fiind căutat de Interpol în legătură cu un atac din 1994 asupra unui centru al comunităţii evreieşti din Argentina, relatează Washington Times în ediţia online.

13 afișări
Imaginea articolului Un suspect de terorism, propus de Ahmadinejad la Ministerul Apărării

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vahidi, fost comandant al unităţii de elită a Gardienilor Revoluţiei (Forţele Quds), este unul dintre cei 15 bărbaţi şi trei femei propuşi pentru a forma noul Cabinet al lui Ahmadinejad, care îşi începe al doilea mandat prezidenţial. Această alegere ar putea afecta şi mai mult relaţiile Iranului cu comunitatea internaţională, şi în special cu Israelul.

Interpol, i-a inclus pe Vahidi şi alţi patru oficiali iranieni pe lista celor mai căutate persoane în 2007 la cererea autorităţilor Argentiniene, care îi acuză de implicare în atacul din iulie 1994 împotriva clădirii de şapte etaje din Buenos Aires, soldat cu 85 de morţi şi care a fost atribuit membrilor Hezbollah, sprijiniţi de Iran.

Atentatul comis la Buenos Aires împotriva unei organizaţii evreieşti

Potrivit unor analişti, Vahidi este suspectat şi în cazul atacului din 1996 asupra cartierului general al Forţelor aeriene americane din Arabia Saudită, iar nominalizarea sa sugerează că Ahmadinejad îşi va continua politica de sfidare la adresa Occidentului.

"Aceasta transmite un semnal că iranienilor nu le pasă de părerea nimănui referitor la trecutul terorist al regimului", a declarat Kenneth Piernick, fost şef al unităţii FBI pentru Iran-Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici