Ungaria anunţă primul caz mortal de gripă porcină

Ungaria a anunţat miercuri primul caz mortal de gripă porcină, după ce autopsia unui bărbat de 41 de ani, decedat de pneumonie la 15 iulie, a arătat prezenţa virusului A H1N1.

18 afișări
Imaginea articolului Ungaria anunţă primul caz mortal de gripă porcină

Ungaria anunţă primul caz mortal de gripă porcină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, un cetăţean ungar, a murit miercurea trecută, în urma unei pneumonii care a evoluat rapid, a precizat Ferenc Falus. Prezenţa noului virus a fost depistată în urma autopsiei.

Starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat mai repede decât dacă ar fi consultat mai devreme un doctor care să-i fi verificat problemele de inimă şi cele respiratorii, a afirmat Falus.

Numărul persoanelor afectate de virusul gripei a ajuns la 37 de la momentul când a fost depistat pentru prima dată în Ungaria, la data de 29 mai, a precizat el, adăugând că toate victimele prezentau simptome moderate şi numai două au fost internate în spital.

Ungaria va dispune de un număr suficient de doze de vaccin în luna octombrie, care să protezeje peste patru milioane de oameni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Domokos Szollar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici