VICTORIE pentru coaliţia internaţională coordonată de SUA. Un important oraş din Siria, sub PROTECŢIA coaliţiei

Oraşul Manbij din nordul Siriei se află sub protecţia coaliţiei coordonate de Statele Unite, a anunţat un grup de miliţii siriene care controlează localitatea, în contextul în care Turcia a declarat oraşul drept următorul obiectiv al campaniei sale împotriva Stat Islamic şi a miliţiilor kurde.

1391 afișări
Imaginea articolului VICTORIE pentru coaliţia internaţională coordonată de SUA. Un important oraş din Siria, sub PROTECŢIA coaliţiei

VICTORIE pentru coaliţia internaţională coordonată de SUA. Un important ORAŞ din Siria, sub PROTECŢIA coaliţiei

"Noi, Consiliul militar Manbij, confirmăm din nou că Manbij şi zonele rurale din jur sunt sub protecţia Consiliului militar Manbij şi în grija şi sub protecţia coaliţiei internaţionale" a anunţat grupul de miliţii siriene care controlează oraşul, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Consiliul militar Manbij face parte din Forţele Democratice Siriene, o alianţă de miliţii kurde şi arabe, dominată de grupara kurdă YPG, despre care Ankara afirmă că are legături cu organizaţia teroristă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Coaliţia internaţională coordonată de SUA şi-a consoliodat prezenţa în zona Manbij, "după intensificarea ameninţărilor turce privind ocuparea oraşului", a mai precizat Consiliul.

Autorităţile turce afirmă că organizaţia YPG continuă să fie prezentă în oraşul din nordul Siriei, însă YPG spune că s-a retras din Manbij încă de anul trecut, după eliberarea localităţii de sub ocupaţia Stat Islamic.

După confruntările de săptămâna trecută cu rebelii din cadrul Armatei Siriene Libere, o alianţă susţinută de Turcia, Consiliul a ajuns la un acord cu Rusia prin care urmează să cedeze Guvernului de la Damasc satele de pe linia frontului cu forţele turce.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici