VIDEO. Momentul în care un cetăţean rus suspectat de spionaj în favoarea NATO este arestat de agenţi FSB în Moscova

  • Un consilier al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos a fost arestat preventiv de FSB
  • Bărbatul este suspectat că a transmis informaţii secrete Alianţei Nord-Atlantice
  • Suspectul în vârstă de 30 de ani riscă până la 20 de ani de închisoare
1913 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Momentul în care un cetăţean rus suspectat de spionaj în favoarea NATO este arestat de agenţi FSB în Moscova

VIDEO. Momentul în care un cetăţean rus suspectat de spionaj în favoarea NATO este arestat de agenţi FSB în Moscova

Un consilier al Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos) a fost arestat preventiv, marţi, de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) sub acuzaţia că a transmis date secrete unui serviciu de informaţii ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează agenţii de presă Tass şi Interfax.

"Serviciul Federal de Securitate l-a arestat preventiv la Moscova pe Ivan Safronov, consilier al directorului general al companiei de stat Roscosmos. Safronov îndeplinea sarcini trasate de unul dintre serviciile de informaţii ale NATO, colectând date confidenţiale despre armata rusă şi despre cooperarea tehnică, despre apărare şi securitate, pe care le transmitea unui reprezentant NATO", anunţă FSB.

Procurorii ruşi îl acuză pe Ivan Safronov de trădare, suspectul riscând până la 20 de ani de închisoare. Investigaţia FSB continuă.

Ivan Safronov este născut la Moscova şi are 30 de ani. A absolvit Facultatea de Economie din Moscova în 2010, iar ulterior a lucrat ca jurnalist la publicaţiile Kommersant şi Vedemosti. În mai 2020, a fost numit consilier al directorului Roscosmos pentru politici informaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici