Vladimir Putin: Garanţiile Statelor Unite nu sunt suficiente pentru a determina denuclearizarea Coreei de Nord

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în urma întâlnirii cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, că garanţiile de securitate oferite de Statele Unite nu vor fi suficiente pentru a asigura denuclearizarea Coreei de Nord, relatează Reuters.

736 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Garanţiile Statelor Unite nu sunt suficiente pentru a determina denuclearizarea Coreei de Nord

Vladimir Putin: Garanţiile Statelor Unite nu sunt suficiente pentru a determina denuclearizarea Coreei de Nord

Vladimir Putin şi Kim Jong-Un s-au întâlnit pentru prima dată joi, în oraşul rus Vladivostok, dar întâlnirea celor doi nu s-a soldat cu decizii majore.

Preşedintele rus a transmis că garanţiile de securitate oferite de Statele Unite trebuie susţinute de alte puteri globale, precum Rusia, China, Japonia şi Coreea de Sud, pentru a convinge Coreea de Nord să renunţe la programul nuclear şi balistic.

„Coreea de Nord are nevoie de garanţii în ceea ce priveşte securitatea. Atât. Cu toţii trebuie să ne gândim la acest lucru”, a declarat Vladimir Putin în urma discuţiilor cu Kim Jong-Un.

„Sunt convins că dacă dorim să obţinem garanţii din partea Coreei de Nord, va trebui să oferim garanţii internaţionale. Este puţin probabil ca un acord între două ţări să fie suficient”, a adăgat preşedintele rus.

Liderul de la Kremlin a devenit joi al şaselea lider care îl întâlneşte pe Kim Jong-un de când acesta a preluat puterea în Coreea de Nord, în 2011. Toate aceste întâlniri au avut loc în 2018, după ce regimul de la Phenian a început să îşi construiască relaţiile diplomatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici