Vladimir Voronin ar putea fi demis din funcţia de preşedinte al PCRM

Vladimir Voronin ar putea fi demis din funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor, a declarat analistul politic Petru Bogatu, în cadrul unei dezbateri televizate la Jurnal TV, relatează site-ul Unimedia.md.

18 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin ar putea fi demis din funcţia de preşedinte al PCRM

Vladimir Voronin ar putea fi demis din funcţia de preşedinte al PCRM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce a pierdut fotoliul de preşedinte al ţării, Vladimir Voronin este puternic slăbit. În interiorul Partidului Comuniştilor sunt elemente care îl sfidează. În aceste condiţii, Voronin ar pute fi demis din funcţia de preşedinte al PCRM" susţine analistul.

El a amintit că există persoane în interiorul PCRM care "au avut grijă" ca ştirea despre demisia lui Voronin din funcţia de preşedinte al ţării să fie distribuită simultan către câteva instituţii de presă internaţionale, între care şi Reuters.

"Aceste instituţii media au transmis ştirea înaintea presei din Republica Moldova. Explicaţia este că a existat interesul ca Voronin să nu mai poată da înapoi", a adăugat Pentru Bogatu.

Voronin şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al statului la 2 septembrie, în cadrul unei şedinţe interne a Partidului Comuniştilor, iar ştirea a fost transmisă neoficial de presa comunistă şi, ulterior, retrasă de pe flux. În cursul serii, PCRM a transmis un comunicat de presă în care confirma demisia lui Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici