WSJ: Statele Unite cresc semnificativ prezenţa militară în Taiwan în urma ameninţărilor din partea Chinei

Statele Unite îşi măresc numărul de trupe dislocate în Taiwan, fiind o creştere semnificativă faţă de numărul actual, pentru a susţine un program de antrenament, în contextul unei ameninţări crescânde din partea Chinei.

5843 afișări
Imaginea articolului WSJ: Statele Unite cresc semnificativ prezenţa militară în Taiwan în urma ameninţărilor din partea Chinei

SUA intenţionează să detaşeze între 100 şi 200 de soldaţi pe insulă în următoarele luni, faţă de aproximativ 30 în urmă cu un an, potrivit oficialilor americani. Forţa mai mare va extinde un program de antrenament pe care Pentagonul s-a străduit să nu îl facă public, în timp ce SUA lucrează pentru a oferi Taiwanului capacităţile de care are nevoie pentru a se apăra fără a provoca Beijingul, informează Wall Street Journal.

Numărul trupelor americane a fluctuat destul de puţin în ultimii ani, potrivit datelor Departamentului Apărării. Creşterea planificată ar fi cea mai mare desfăşurare de forţe din ultimele decenii de către SUA în Taiwan, în timp ce cele două ţări se apropie pentru a contracara puterea militară în creştere a Chinei.

Dincolo de antrenamentele în Taiwan, Garda Naţională din Michigan antrenează, de asemenea, un contingent al armatei taiwaneze la Camp Grayling din nordul statului Michigan, potrivit unor persoane familiarizate cu antrenamentele.

Extinderea instruirii, atât în SUA cât şi în Taiwan, face parte dintr-un efort american de a ajuta un partener apropiat să se pregătească pentru a contracara o posibilă invazie a Chinei.

Oficialii americani au declarat că această extindere a fost planificată de luni de zile, cu mult înainte ca relaţiile dintre SUA şi China să se prăbuşească din nou în această lună, după ce un balon suspect de spionaj chinezesc a traversat America de Nord timp de peste o săptămână înainte de a fi doborât de Forţele Aeriene americane.

Beijingul consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că nu exclude nicio opţiune pentru afirmarea suveranităţii. Armata chineză a efectuat exerciţii de amploare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată în august la Taipei de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici