DNA s-a sesizat imediat în cazul Poştei Române după ce s-a adoptat HG 377

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că dosarul referitor la ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, s-a constituit la două-trei zile după ce s-a adoptat HG 377 din 25 aprilie, hotărâre referitoare la Poşta Română.

1 afișare
Imaginea articolului DNA s-a sesizat imediat în cazul Poştei Române după ce s-a adoptat HG 377

DNA s-a sesizat imediat în cazul Poştei Române după ce s-a adoptat HG 377

Daniel Morar a adăugat că s-a constituit dosarul cu două săptămâni înainte de data de 8 mai, când ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din funcţie a procurorului şef Doru Ţuluş, solicitare soldată cu controlul la DNA, care relevă deficienţe în activitatea procurorilor anticorupţie.

"În 26-27 aprilie, procurorul a cerut Poştei Române tot ce era în dosarul privind imobilul din Calea Victoriei", a spus Morar.

În 10 septembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa - ca urmare a solicitării presei după ce liderul PIN Cosmin Guşă anunţa faptul că Chiuariu este cercertat de DNA - că s-a sesizat în urma unei ştiri de televiziune cu privire la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, precum şi cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii sau ale angajaţilor săi în diferite firme.

Mai mult, DNA făcea referire la dosarul penal 218/P/2006, înregistrat în luna septembrie 2006, adică cu un an înainte, că se efectuează acte premergătoare cu privire la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, precum şi cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii sau ale angajaţilor săi, în diferite societăţi comerciale, şi cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public şi privat al statului, ca urmare a acestor activităţi, informează Biroul de presă al DNA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici