Guvernul aprobă reguli speciale pentru desfăşurarea proceselor în sălile de judecată

  • Instanţele de judecată vor funcţiona după reguli speciale pe timpul stării de alertă.
  • Noile reguli au fost discutate în şedinţa Guvernului de miercuri seară.
  • Măsurile se vor aplica pentru cauzele civile şi cele penale.
  • Procesele se vor putea ţine online, prin videoconferinţă.
  • Zilele trecute, judecătorul Bogdan Marin, 47 de ani, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.
1191 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă reguli speciale pentru desfăşurarea proceselor în sălile de judecată

Pentru a preveni efectele epidemiei, Guvernul a stabilit noi reguli ce se vor aplica în sălile de judecată, pe timpul stării de alertă. 

Dacă eşti implicat într-o cauză civilă, să ştii că instanţa va putea decide ca şedinţa de judecată să se desfăşoare online, prin videoconferinţă.

Şi avocatul tău va putea participa la şedinţă de la distanţă, prin Skype sau Zoom.

Actele procedurale vor putea fi trimise pe mail, iar o persoană în izolare va putea cere amânarea cauzei.

În cauzele penale, deţinuţii vor putea fi audiaţi prin videoconferinţă, fără acordul lor. Şi persoanele cercetate vor putea fi audiate online, însă doar dacă-şi dau acordul.

Noile reguli vin şi după ce Bogdan Marin, judecător la Tribunalul Bucureşti, a murit în urma infectării cu COVID-19. Magistratul avea 47 de ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici