Patru inspectori din cadrul ISCIR, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Patru inspectori de trafic din cadrul ISCIR au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, a anunţat luni DNA.

2326 afișări
Imaginea articolului Patru inspectori din cadrul ISCIR, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a patru inspectori de trafic din Bihor, Cluj şi Maramureş, acuzaţi de trafic de influenţă şi folosirea de informaţii care care nu sunt destinate publicităţii, şi a unui viceprimar al comunei Sârbi, judeţul Bihor, pentru complicitate la dare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

În acest caz s-au făcut cercetări cu privire la modalitatea în care, în perioada 2021-2023, inspectori de trafic din cadrul ISCTR - Inspectoratul Teritorial 4, printre care şi inculpaţii menţionaţi, ar fi „protejat” mai multe firme de transport, prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele care urmau să se desfăşoare şi nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare a acestora cu privire la încălcările legii pe care le-ar fi constatat.

Ei ar fi primit bani sau alte foloase necuvenite, uneori cu ajutorul unor intermediari, printre care şi viceprimarul din Sârbi.

În perioada aprilie 2022 – august 2023, viceprimarul comunei Sârbi ar fi administrat în fapt o societate comercială care activa în domeniul transportului rutier şi ar fi efectuat mai multe operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

Procurorii anticorupţie au încheiat şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu alţi doi inspectori de trafic din Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici