Şefa ASSMB şi managerul Spitalului Colţea, cercetaţi sub control judiciar

Procurorii DNA au anunţat miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru Gabriela-Oana Sivache, la data faptelor director ASSMB, şi Ioan-Bogdan Furtună, director interimar al Spitalului Colţea.

911 afișări
Imaginea articolului Şefa ASSMB şi managerul Spitalului Colţea, cercetaţi sub control judiciar

Şefa ASSMB şi managerul Spitalului Colţea, cercetaţi sub control judiciar

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi, Sivache Gabriela-Oana, la data faptei director general/director general adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi Furtună Ioan-Bogdan, manager interimar la Spitalul Clinic Colţea din municipiul Bucureşti, sunt cercetaţi pentru luare, respectiv dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare şi a facturilor de utilităţi, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucureşti pe care şefa ASSMB l-ar fi ocupat împreună cu familia.

„În schimbul obţinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colţea, începând cu data de 04.11.2022”, transmite DNA.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpaţi trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:
- să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată),
- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
- să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici