Zeci de funcţionari, directori de spital şi poliţişti, incompatibili sau cu averi nejustificate. Despre cine este vorba. LISTA completă ANI

Zeci de funcţionari şi directori de spital au fost găsiţi incompatibili sau în conflict de intrese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), între ei un funcţionar cu statut special de la DGA Prahova, directorul interimar al IC Parhon şi al Spitalului de Arşi din Capitală şi un director RA-APPS.

6541 afișări
Imaginea articolului Zeci de funcţionari, directori de spital şi poliţişti, incompatibili sau cu averi nejustificate. Despre cine este vorba. LISTA completă ANI

Zeci de  funcţionari, directori de spital şi poliţişti, găsiţi integri doar pe hârtie. Agenţia Naţională de Integritate a publicat lista cu numele şi „abaterile” săvârşite.

 

  • Potrivit ANI; în cazul lui Gabriel Irinel Veghiu, funcţionar public cu statut special în cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, s-a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 66.047,61 lei (echivalentul sumei de 16.112,14 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice. astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, pentur începerea acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate.

 

  • Simona Carmen Hîrţea, funcţionar public în cadrul Ministerului Sănătăţii şi fost manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti, respectiv al Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, Bucureşti, a fost găsită în stare de incompatibilitate, întrucât simultan cu deţinerea funcţiei publice în cadrul Ministerului Sănătăţii, a exercitat şi funcţia de manager interimar în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon” (în perioada 12 aprilie – 13 august 2018) şi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti (în perioada 01 octombrie 2019 – 15 ianuarie 2020).

 

  • Tot în stare de incompatibilitate a fost găsită şi Simona Eliza Sanda, fost manager al Spitalului Municipal Olteniţa, din judeţul Călăraşi, deoarece în perioada exercitării funcţiei de manager al spitalului municipal Olteniţa (26 martie 2018 – 23 octombrie 2020) a exercitat şi funcţia de medic-titular al „Cabinetului Medical Individual Dr. Smochină Simona.

 

  • Felicia Vasile, director medical în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Judeţul Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 noiembrie 2016 - 17 februarie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de director medical în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

 

  • Medicul primar şef secţie Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, Rodica Ioana Bălaşa, a fost în conflict de intere administrativ, deoarece în perioada 22 noiembrie 2016 – 13 aprilie 2021, soţul ei a deţinut funcţia de şef secţie în cadrul aceluiaşi spital în care dr. Bălaşa exercită funcţia de şef secţie.

 

  • Valentin Nicolae Varlas, fost Şef secţie, actual Şef de Lucrări în cadrul Spitalului Clinic „Filantropia” Bucureşti, a fost găsit incompatibil de ANI, pentru că, în perioada 1 septembrie 2017 – 9 martie 2020, a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia de Şef secţie în cadrul Spitalului Clinic „Filantropia” Bucureşti cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

 

  • Adina Ileana Pera-Ştefănie, fost inspector la Compartimentul de asistenţă medicală spitalicească, Direcţia generală de asistenţă medicală şi de sănătate publică în cadrul Ministerului Sănătăţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iulie 2017 - 8 aprilie 2019, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice de inspector la Compartimentul de asistenţă medicală spitalicească, Direcţia generală de asistenţă medicală şi de sănătate publică, în cadrul Ministerului Sănătăţii, a exercitat şi funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

 

  • În cazul lui Ion Boblea, director la R.A.-A.P.P.S. – S.A.I.F.I., ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ion Boblea a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de director la R.A.-A.P.P.S. – S.A.I.F.I. a participat la luarea unor decizii cu privire la modificarea unor clauze contractuale de închiriere şi de locaţiune şi prestări servicii către instituţie. Propunerile sale au avut ca rezultat crearea unor foloase patrimoniale pentru sine raportat la locuinţa închiriată de la R.A.-A.P.P.S., fiind astfel încheiat un act adiţional având ca obiect diminuarea chiriei.

 

  • Directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul C.J. Călăraşi şi administrator public al municipiului Călăraşi, Eduard Grama, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 noiembrie 2020 întrucât, în calitate de funcţionar public de conducere - director executiv al Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul C.J. Călăraşi, a exercitat şi funcţia de Administrator public al municipiului Călăraşi, potrivit ANI.

 

  • Tot în incompatibilitate a fost găsit şi Alexandru Chirobocea, director adjunct în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova. Potrivit ANI, în perioada 27 august – 28 septembrie 2020, a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-şi suspende raportul de serviciu pe durata campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor.

 

  • În cazul Marianei Ioan, fost Şef compartiment în cadrul DSP Galaţi, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mariana Ioan a infracţiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28.07.2017) şi de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal. „În perioada exercitării funcţiei de conducere de şef al Compartimentului de supraveghere şi control boli transmisibile, a semnat 8 procese – verbale de constatare şi un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efecuate la unităţi sanitare cu care aceasta are relaţii contractuale, respectiv Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf. Ioan” Galaţi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana şi unităţile sanitare menţionate, aceasta a obţinut în intervalul 2014 - 2020 foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 Lei”, arată ANI.

 

  • În stare de incompatibilitate a fost găsit şi Iulian Andrieş, secretar general al comunei Hălăuceşti, din judeţul Iaşi, deoarece, în perioada 09 noiembrie 2018 – 18 decembrie 2020, în exercitarea funcţiei de Secretar General (funcţionar public de conducere), s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu fiica sa, consilier (funcţionar public de execuţie) la Compartimentul juridic şi stare civilă al aparatului de specialitate al Primarului comunei Hălăuceşti.

 

  • Tot în incompatibilitate s-a aflat şi Andrei Marian Duţă, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni, deoarece, în perioada 24 septembrie 2015 – 17 iulie 2018, a deţinut simultan cu funcţia publică cu statut special de ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi o altă funcţie în mediul privat, activităţile prestate în mediul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.

 

  • Şi Vasile Romeo Negru, fost agent şef principal în cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc, a fost în incompatibilitate, deoarece, în perioada 1 ianuarie 2011 – 14 septembrie 2018, a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de agent şef principal în cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc şi alte funcţii în mediul privat aflate în legatură directă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public cu statut special.

 

  • În stare de incompatibilitate a fost şi Rodica Buduru, consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, deoarece, începând cu data de 5 ianuarie 2017, a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia publică de consilier în cadrul D.G.A.S.P.C. şi funcţia de contabil în cadrul C.A.R. Protecţia Copilului Giurgiu, activităţile desfăşurate de către aceasta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public.

 

  • În cazul Rodicăi Anca Domnea, funcţionar public în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către aceasta a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) şi respectiv, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017). „Astfel, în perioada 2014 - 2019, în exercitarea funcţiei publice a efectuat/participat la acţiuni de inspecţie fiscală la 8 operatori economici, aflaţi în portofoliul de clienţi ai unei societăţi comerciale care deţine în proprietate un autoturism dat spre închiriere soţului persoanei evaluate”, arată ANI.

 

  • Roxana Monica Mişa, fost Funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, s-a aflat, potrivit ANI, în incompatibilitate, pentru că, în perioada 3 noiembrie 2014 – 1 septembrie 2018, a deţinut simultan cu funcţia de inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti – Administraţia Finanţelor Publice Sector 2 şi funcţia contractuală de consilier în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

  • Adela Stoian, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Constanţa – Direcţia Urbanism, s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece, în perioada 5 aprilie – 21 iunie 2018, a întocmit în calitate de funcţionar public în cadrul Serviciului Autorizaţii în Construcţii, Direcţia de Urbanism - Primăria Municipiului Constanţa, 4 autorizaţii de construcţie având la bază documentaţia tehnică elaborată de societatea comercială la care soţul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat.

 

  • Romeo Gabriel Rontea, fost Inspector urbanism în cadrul Compartimentului Urbanism, Primăria comunei Prundu, din judeţul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 1 octombrie 2010 – 3 decembrie 2018, deoarece a exercitat simultan cu funcţia publică de inspector urbanism în cadrul Primăriei comunei Prundu şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului PFA. În calitate de inspector urbanism în cadrul compartimentului Urbanism a încheiat un contract de novaţie între Primăria comunei Prundu şi propriul PFA, în baza căruia, în anul 2018, a încasat suma de 25.000 lei, potrivit ANI.

 

  • Jenica Ionescu, consilier superior în cadrul Serviciului Resurse Umane – Primăria municipiului Drăgăşani, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2017 – 2020, deoarece a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia publică de consilier superior Resurse Umane în cadrul Primăriei mun. Drăgăşani, jud. Vâlcea cât şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă (responsabil plasare pe piaţa muncii) în cadrul unei societăţi comerciale, activităţile desfăşurate de către aceasta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public.

 

  • Simona Florentina Busuioc, inspector principal (contabil) în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Chiojdeni, din judeţul Vrancea, s-a aflat în incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2011, întrucât a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia publică de inspector principal (contabil) în cadrul Primăriei comunei Chiojdeni, judeţul Vrancea, cât şi funcţia de contabil în cadrul Şcolii Gimnaziale Chiojdeni.

 

  • Tot incompatibil a fost găsit şi Domnel Neagu, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Alexandria, din judeţul Teleorman, deoarece, începând cu data de 31 ianuarie 2018, exercită simultan cu funcţia publică cu statut special şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unor societăţi comerciale, activităţile desfăşurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special.

ANI anunţă că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Roxana Monica Mişa, Romeo gabriel Rontea şi Domnel Neagu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici