BMW a prezentat o maşină care îşi schimbă culoarea cu ajutorul unei aplicaţii

Constructorul auto german BMW a dezvăluit primul automobil din lume care îşi schimbă culoarea, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, scrie Reuters.

757 afișări
Imaginea articolului BMW a prezentat o maşină care îşi schimbă culoarea cu ajutorul unei aplicaţii

Conceptul, denumit BMW iX Flow, utilizează tehnologia cernelii electronice care se găseşte în mod normal la cititoarele electronice pentru a transforma exteriorul maşinii într-o varietate de modele în gri şi alb.

„Aceasta este o schimbare de culoare cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic, folosind tehnologia E Ink", a declarat Stella Clarke, inginer de cercetare la BMW. „Deci am luat acest material - este un fel de hârtie groasă - şi provocarea noastră a fost să obţinem acest lucru pe un obiect 3D, cum ar fi maşinile noastre".

Atunci când este stimulat de semnale electrice controlate de o aplicaţie de telefon, materialul aduce diferiţi pigmenţi la suprafaţă, ceea ce face ca maşina să capete nuanţe sau un design diferit, cum ar fi dungile de curse.

În viitor, schimbările ar putea fi controlate şi prin intermediul unui buton de pe panoul de bord al maşinii sau poate chiar prin gesturi ale mâinilor, a spus Clarke.

Nu este nevoie de energie pentru a menţine culoarea selectată de şofer, potrivit BMW.

„Cazul meu preferat de utilizare este folosirea culorii pentru a influenţa reflexiile luminii solare", a spus Clarke. „Într-o zi caldă şi însorită ca cea de astăzi, aţi putea schimba culoarea albă pentru a reflecta lumina soarelui. Într-o zi rece, ai putea să o schimbi în negru pentru a absorbi căldura."

Deşi vehiculul expus la CES putea doar să alterneze între gri şi alb, tehnologia va fi extinsă pentru a acoperi un spectru de culori, potrivit BMW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
masina,
culoare,
bmw

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici