Cântăreţul Muslim Magomaev a încetat din viaţă

Cântăreţul rus Muslim Magomaev a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 66 de ani, în urma unei boli îndelungate, informează newsru.com.

696 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Muslim Magomaev a încetat din viaţă

Cântăreţul Muslim Magomaev a încetat din viaţă

Muslim Magomaev s-a născut la Baku, pe 17 august 1942. El a devenit faimos pe întreg teritoriul Uniunii Sovietice după ce a cântat la Palatul Congresului Kremlin, în încheierea unui festival de artă azeră în 1962.

În 1973, la vârsta de 31 de ani, Magomaev a primit distincţia Artist al Poporului din partea conducerii URSS.

În perioada 1975 - 1989, Magomaev, fondatorul Azerbaijan State Variety Symphonic Orchestra, a fost Art Director al acesteia şi a efectuat numeroase turnee pe teritoriul Uniunii Sovietice.

Cântăreţul s-a bucurat de o foarte mare popularitate în rândul publicului rus.

Repertoriul de concerte al lui Muslim Magomaev includea peste 600 de piese, romanţe ruseşti şi napoletane, arii clasice şi cântece pop. În plus, el este autorul a peste 20 de melodii şi cântece pentru filme.

În ultimii ani de viaţă, Muslim Magomaev a locuit la Moscova. Potrivit Russia Today, cântăreţul va fi înmormântat miercuri, în capitala Rusiei.

Magomaev şi-a început cariera printr-un internship la Opera La Scala din Milano în 1963 şi a avut succes şi la Olympia din Paris. El a abandonat opera în favoarea unui repertoriu orientat către pop, devenind o legendă în rândul generaţiei anilor 1960 din Uniunea Sovietică.

Potrivit AFP, actualul preşedinte al Rusiei, Dimitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin au prezentat condoleanţe văduvei lui Magomaev, cântăreaţa de operă Tamara Siniavschiaia.

Pe de altă parte, ministrul rus al Culturii l-a comparat pe Magomaev cu Frank Sinatra sau Yves Montand.

"Moartea lui Muslim este unul dintre cele mai dure şocuri pentru mine, însă prima sa apariţie de mulţi ani a fost un şoc - fericit, senin şi emoţional, el reuşind să îşi domine colegii, care au recunoscut că este mai talentat", a declarat prietenul şi colegul lui Magomaev, Lev Leşchenko.

"Muslim a fost unic, le-a oferit oamenilor noi speranţe şi toată lumea din ţară îi fredona melodiile - a fost un mare cântăreţ şi un mare artist", a conchis el, într-o declaraţie pentru publicaţia online Dni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici