Cea mai bătrână femeie din lume şi-a sărbătorit a 115-a aniversare

Cea mai bătrână femeie din lume, o americancă de culoare, şi-a sărbătorit luni a 115-a aniversare, în Los Angeles, cu o prăjitură, muzică şi o scrisoare din partea preşedintelui Statelor Unite Barack Obama, pe care ea îl votase în noiembrie 2008.

24 afișări
Imaginea articolului Cea mai bătrână femeie din lume şi-a sărbătorit a 115-a aniversare

Cea mai bătrână femeie din lume şi-a sărbătorit a 115-a aniversare

Gertrude Baines, născută pe 6 aprilie 1894 la Shellman, în statul american Georgia, locuieşte într-un azil pentru bătrâni în zona de sud a oraşului Los Angeles. Bunicii ei erau sclavi şi ea este singura supravieţuitoare a familiei, singurul ei copil decedând la o vârstă fragedă.

În ianuarie 2009, ea a devenit cea mai bătrână persoană din lume, după decesul portughezei Maria de Jesus, care avea 115 ani, potrivit Gerontology Research Group /GRG), care se ocupă cu actualizarea listei persoanelor "supercentenare", trecute de vârsta de 110 ani, ale căror date de naştere au putut fi verificate.

Potrivit medicului ei, Gertrude Baines, care a lucrat ca menajeră, a declarat că îşi datorează longevitatea lui Dumnezeu şi faptului că nu a băut şi nu a fumat niciodată.

În noiembrie 2008, Gertrude Baines a reprezentat subiectul principal al presei americane, când a decis să îşi exercite dreptul la vot şi a optat să voteze pentru Barack Obama. Ea şi-a explicat decizia prin faptul că "el susţine persoanele de culoare".

Aşa cum o cer uzanţele, preşedintele Obama i-a trimis o scrisoare de felicitare cu ocazia zilei de naştere. Potrivit unor surse, Gertrude Baines a declarat că doreşte să voteze din nou pentru Obama, la alegerile din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici