Concertul formaţiei Iggy and the Stooges de la Festivalul Peninsula, aşteptat de mii de fani

Concertul formaţiei Iggy and the Stooges, considerată una dintre legendele americane ale muzicii rock, care va avea loc, sâmbătă seară, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş este aşteptat de mii de fani, evenimentul constituind o premieră pentru România.

124 afișări
Imaginea articolului Concertul formaţiei Iggy and the Stooges de la Festivalul Peninsula, aşteptat de mii de fani

Concertul formaţiei Iggy and the Stooges de la Festivalul Peninsula, aşteptat de mii de fani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizatorilor, solistul Iggy Pop este considerat înaintaşul stilului punk şi cel mai energic solist al tuturor timpurilor, având o carieră de peste 50 de ani.

Formaţia Iggy and the Stooges este aşteptată să urce pe Tuborg Main Stage, începând cu ora 23.00. Legendara trupă îşi va încânta fanii cu piese de pe albumul de mare inspiraţie din 1972 - "Raw Power", precum şi cu multe alte melodii care au influenţat generaţii întregi de artişti.

"Iggy Pop este cel mai energic solist al tuturor timpurilor, iar cariera sa a început în urmţ cu mai bine de 50 de ani ca toboşar. Al treilea disc înregistrat alături de Stooges, avându-l pe David Bowie ca producător - Raw Power - nu a adus succes imediat trupei, însă a devenit, pe parcursul anilor, unul din albumele determinante ale istoriei muzicii rock, iar mulţi atribuie naşterea stilului punk apariţiei acestui material discografic", au afirmat organizatorii festivalului, care au adăugat că "Iggy nu a influenţat doar naşterea mişcării punk, ci şi artiştii genurilor garage, indie sau hard rock", melodii şi albume precum "Lust for Life", "Passenger", "Real Wild Child", "China Girl" şi "Tonight", scrise împreună cu David Bowie, fiind binecunoscute în întreaga lume.

Formaţia s-a reunit în 2007, la iniţiativa lui Iggy Pop, iar în 2009, deşi trupa a fost marcată de moartea chitaristului Ron Asheton, a fost reeditat albumul "Raw Power", cu vicepreşedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson.

Programul de sâmbătă seară de la Tuborg Green Fest Peninsula de la Târgu Mureş mai cuprinde concerte ale formaţiilor Luna Amară, Şuie Paparude, Alvin es a Mokusok Moby Dick.

Duminică, în ultima zi a festivalului, capetele de afiş sunt formaţiile Hammerfall şi Within Temptation.

Mii de persoane au urmărit în primele două zile de festival concerte ale unor artişti precum Zdob şi Zdub, Guano Apes, K's Choice, care au urcat pe scenele festivalului joi, în timp ce vineri au concertat trupele Kasabian, N.O.H.A., precum şi artiştii Markus Schulz şi Andy C.

În primele două zile de festival, aproximativ 30.000 de persoane au participat la concerte.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc, între 25 şi 28 august, la Târgu Mureş, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Mureşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici