Filmul "The Hobbit" ar putea să nu mai fie filmat în Noua Zeelandă

Peter Jackson, regizorul filmului "The Hobbit", a declarat că s-ar putea ca producţia să nu mai fie filmată în Noua Zeelandă, din cauza unor solicitări financiare ale sindicatelor de actori neozeelandezi.

138 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Hobbit" ar putea să nu mai fie filmat în Noua Zeelandă

Peter Jackson: Filmul "The Hobbit" ar putea să nu mai fie filmat în Noua Zeelandă

Potrivit regizorului, directorii studiourilor americane Warner Bros. sunt "foarte îngrijoraţi în ceea ce priveşte investiţia lor de 500 de milioane de dolari" şi plănuiesc să încheie filmările în Noua Zeelandă, săptămâna viitoare.

"Acesta este începutul unui efect de domino, deoarece Noua Zeelandă îşi creează reputaţia unui loc nesigur pentru studiourile de film", a declarat Peter Jackson într-un comunicat.

Peter Jackson este autorul trilogiei "Stăpânul Inelelor", filmată în Noua Zeelandă. "Într-o noapte, sindicatul NZ Equity a ruinat o reputaţie care a fost creată în 40 de ani", a spus acesta, care este în conflict cu sindicatul, ce a cerut un salariu minim fix pentru actori.

Premierul neozeelandez, John Key, a spus că încă speră să convingă Warner Bros. să nu se retragă din Noua Zeelandă. Dar, potrivit soţiei lui Jackson, Fran Walsh, studiourile Warner Bros. intenţionează să folosească studiourile Leavesden, de lângă Londra. "Au un studio enorm, unde s-a filmat şi «Harry Potter» şi care este perfect pentru noi", a declarat aceasta unui radio neozeelandez.

Industria cinematografică din Noua Zeelandă are o valoare de 1,62 miliarde de euro, fără să fie incluse în această sumă şi veniturile din turismul de pe platourile de filmare ("Ultimul Samurai", cu Tom Cruise, sau "Avatar", de James Cameron).

Filmările la "The Hobbit" au fost deja întârziate de probleme legate de distribuţie şi buget. De asemenea, potrivit producătorilor, alte ţări oferă reduceri fiscale mult mai mari decât Noua Zeelandă.

Filmările pentru "The Hobbit", care va avea două părţi, vor dura cel puţin un an.

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveştile epice despre magie şi război.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stăpânul Inelelor" lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003. Trilogia "Stăpânul Inelelor" a adus încasări de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fără vânzările de DVD-uri, şi a obţinut 17 premii Oscar.

Experţii consideră că noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici