Fiul actorului Jackie Chan, pus oficial sub acuzare pentru consum de droguri

Procuratura de stat din China a anunţat, luni, că l-a pus oficial sub acuzare pentru consum de droguri pe Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, o veritabilă legendă a filmelor de arte marţiale, care va fi cel mai probabil judecat într-un proces.

285 afișări
Imaginea articolului Fiul actorului Jackie Chan, pus oficial sub acuzare pentru consum de droguri

Fiul actorului Jackie Chan, pus oficial sub acuzare pentru consum de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jaycee Chan, actor şi cântăreţ, a fost arestat în acest an la Beijing, după ce a fost testat pozitiv cu marijuana. Poliţia chineză a găsit locuinţa sa aproximativ 100 de grame de marijuana.

Într-un scurt comunicat de presă, publicat pe blogul ei, Procuratura Populară Supremă a dezvăluit că a demarat procedurile legale împotriva fiului lui Jackie Chan pentru "infracţiunea de a-i încuraja pe alţi oameni să consume droguri".

Preşedintele chinez Xi Jinping, citat de presa oficială, a declarat în luna iunie că ţara sa "va combate cu fermitate" traficul şi consumul de narcotice.

Jackie Chan, în vârstă de 60 de ani, a fost ambasador onorific al Comitetului naţional chinez antidrog în anul 2009 şi a participat la numeroase acţiuni de promovare a educaţiei antidrog.

În august, starul filmelor de acţiune şi-a cerut scuze în faţa opiniei publice chineze după arestarea fiului său.

China a arestat numeroase vedete în urma unor acuzaţii care vizau consumul şi traficul de droguri, iar acele cazuri au fost intens mediatizate atât în presa de stat cât şi în cea privată. Printre vedetele arestate s-au aflat numeroşi actori de film şi televiziune, regizori şi un proeminent scenarist.

Infracţiunile care vizează consumul şi traficul de droguri atrag pedepse aspre în China, inclusiv pedeapsa cu moartea şi închisoarea pe viaţă în cazurile grave.

Drogurile ilegale, în special cele de sinteză precum metamfetaminele, ketamina şi ecstasy, au dobândit o popularitate tot mai mare în China, odată cu apariţia unei noi clase mijlocii la oraşe, care dispun de venituri financiare mai mari.

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, a apărut în peste 20 de filme, între care "The Drummer" şi "Soarele răsare, soarele apune/ The Sun Also Rises". Crescut în Los Angeles, actorul a încercat să se lanseze şi în industria muzicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici