FOTO | Elon Musk a dezvăluit designul noului costum spaţial, dezvoltat de compania sa, SpaceX

Elon Musk a dezvăluit prototipul costumului său spaţial, proiectat de compania sa, pe pagina personală de Instagram, scrie The Verge.

5129 afișări
Imaginea articolului FOTO | Elon Musk a dezvăluit designul noului costum spaţial, dezvoltat de compania sa, SpaceX

FOTO | Elon Musk a dezvăluit designul noului costum spaţial, dezvoltat de compania sa, SpaceX

De asemenea, designer-ul a promis că va reveni şi cu alte detalii în zilele următoare.

Costumul creat de Musk chiar funcţionează, acesta fiind testat într-o cameră cu dublă presiune. Costumul în sine este foarte alb şi foarte spaţios, iar Musk recunoaşte că a fost "incredibil de greu" să echilibreze aspectul costumului cu abilităţile sale menite să îi ajute pe astronauţi.

Cu toate că nu a specificat acest lucru, costumele SpaceX sunt menite a fi purtate de astronauţi în momentul în care aceştia vor călători în nava spaţială a companiei, Capsula Dragonului. Nu sunt costume pentru presiune, aşa că nu sunt destinate plimbărilor prin spaţiu, dar vor fi purtate pe perioada călătoriei, în navă.

Costumele vor fi purtate de astronauţii NASA pentru călătoriile comerciale, când SpaceX va începe să lanseze oameni spre şi de la Staţia Spaţială Internaţională. În ianuarie, Boeing şi-a dezvăluit propriul design destinat spaţiului cosmic, pe care astronauţii îl vor purta pe drumul către SSI.

Dezvăluirea de astăzi este similară cu fotografiile unui costum SpaceX care a apărut cu ani în urmă pe reddit. Designul este foarte elegant şi pare desprins dintr-un film SF, în timp ce omagiază şi costumele vechi de şcoală pe care astronauţii NASA le purtau pe Lună. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici