George Michael. Top 5 piese ale superstarului. Un playlist istoric pentru muzica pop

George Michael şi-a început cariera drept jumătate a duo-ului Wham!, trupă care transmitea un mesaj de bucurie, însă artistul George Michael avea dar pentru exprimarea sentimentului contrar, de dragoste şi durere.Despre ce a cântat George Michael şi cât de semnificativ a fost pentru istoria muzicii?

2377 afișări
Imaginea articolului George Michael. Top 5 piese ale superstarului. Un playlist istoric pentru muzica pop

George Michael. Top 5 piese ale superstarului. Un playlist istoric pentru muzica pop (Imagine: georgemichael.com)

Young Guns (Go For It!)

Michael şi Andrew Ridgeley - în tandem cu Dee C Lee şi Shirlie Holliman - apar în showbiz. Fără Angst adolescentin, fără furie, veseli şi încrezători. Michael arăta precum băiatul obraznic de oraş, care trăia pentru dans, dispreţuitor faţă de cenzură. Era un băiat tânăr, plin de viaţă şi dornic să trăiască. Versurile piesei "Young Guns (Go for It!): "I said ‘Soul Boy, let’s hit the town!’ / I said ‘Soul Boy, what’s with the frown?’ / But in return, all you could say was / ‘Hi George, meet my fiancee.". Glorios. Duo-ul tipilor ce deboradau de energie. Wham!. Muzică pentru clasa de mijloc din acele vremuri. Transmiteau bucurie: “Gonna live my life, sharp as a knife / I’ve found my groove, and I just can’t lose / A1 style, from head to toe / Cool cat flash, gonna let you know / I’m a soul boy, I’m a dole boy /Take pleasure in leisure, I believe in joy .” Nu-i această personalitatea profundă a lui George Michael, dar merită să ne amintim că Wham! fost un "boom" în pop-ul britanic. Ca o doză de soare auroral - dinţii lor albi de teen idol, bronzul lucios, predilecţia lor pentru hainele de vară, chiar dacă era iarnă în Watford. Wham! a vândut un vis perfect pentru muzica pop.

A Different Corner

Michael a lansat o piesă solo, în timp ce era încă în Wham !. "Careless Whisper" ajunge number one în 1984 (şi Michael a oferit lumii cupletul perfect “I’m never going to dance again / Guilty feet have got no rhythm”). Al doilea solo single a fost primul semn că epoca pantalonilor scurţi trecuse pentru George. Piesă sumbră şi melancolică, în texturile muzicale, atât de tristă şi - datorită performanţelor extraordinare ale lui Michael - caldă şi învăluitoare. Vocea lui este pe rând tandră, rănită, sfidătoare. Cântecele de inimă frântă nu sunt nimic nou, dar Michael a reuşit să facă acest sentiment unic: pare să fie prima persoană care simte teroarea pierderii iubirii: “Take me back in time, maybe I can forget / Turn a different corner and we never would have met.”

 

Faith

"Faith" e semnătura George Michael. În stilul consacrat de pop la vremea aceea, e o pastişă ultra-modernizată a istoriei rock'n'roll. Începe cu o glumă inteligentă - Chris Cameron cântând la orgă o versiune bisericească a piesei "Freedom" de la Wham!. George Michael a compus, aranjat şi produs totul pe album "Faith". Piesa ce dă titlul albumului se remarcă prin subtilitatea versurilor. Odată ce am aflat că Michael era gay, versul “I’ve got to think twice before I give my heart away.” primeşte o nouă valenţă. Piesă pop perfectă şi un star care a avut curajul să spună cine e, indiferent de tabuizarea homosexualităţii.

Father Figure

O baladă intimistă, care ajunge direct la inima ascultătorului, scrie Michael Hann pentru The Guardian. Piesa se aseamănă unui miraj diafan, care se disipă. E aura lui George Michael. Deşi era un star boem excentric, cu şuviţele de păr negru mereu aranjate perfect, cu ochelarii de soare ce-i ascundeau zâmbetul, George era fragil şi elegant. Tristeţea inconturnabilă se furişează în piesele sale. Superstarul pop apare în adevărul său dezgolit în faţa publicului: “That’s all I wanted / Something special, something sacred / In tour eyes / For just one moment / To be bold and naked / At your side.” Adolescenţii care ovaţionau din audienţă la concertele Wham! se făcuseră oameni mari. La fel şi George.

Jesus to a Child

Piesa a fost scrisă pentru iubitul său, pe nume Feleppa Anselmo, pe care l-a întâlnit la Rio de Janeiro în 1991 şi care a murit doi ani mai târziu. Moartea lui Anselmo l-a lăsat pe George într-o depresie atât de profundă, încât n-a mai putut compune. Pe urmă a scris "Jesus to a Child". Cu această piesă, George Michael a devenit un bărbat care îşi înţelege atât durerea personală, cât şi pe cea a celorlalţi. Toţi iubirile din lume rămân aşa în amintire: "You smiled to me like Jesus to a child."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici