IPS Robu, în Scrisoarea Pastorală de Crăciun: Să sperăm şi pentru cei care nu mai au putere să spere

IPS Robu, şeful Bisericii Romano-Catolice din România, transmite în Scrisoarea Pastorală de Crăciun un îndemn la rugăciune "şi pentru cei care nu se roagă", la speranţă "şi pentru cei care nu mai au putere să spere" şi la implorarea bucuriei "şi pentru cei care nu ştiu să o implore de Sus".

102 afișări
Imaginea articolului IPS Robu, în Scrisoarea Pastorală de Crăciun: Să sperăm şi pentru cei care nu mai au putere să spere

IPS Robu, în Scrisoarea Pastorală de Crăciun: Să sperăm şi pentru cei care nu mai au putere să spere (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În mesajul său cu ocazia Crăciunului, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti spune că Isus, născându-se, "aduce în lume pace şi mântuire, har şi speranţă, îndurare şi iubire dumnezeiască". "Sărbătoarea Crăciunului adânceşte certitudinea că Biserica are aceste daruri divine aduse de Isus şi ne spune că ea doreşte să ne împărtăşească pe toţi cu ceea ce i-a fost dat: mântuire, pace, Cuvânt, iubire milostivă, renaştere şi înnoire în Duhul Sfânt", adaugă IPS Robu.

Tot în Scrisoarea Pastorală, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti ţin să mulţumească preoţilor "pentru munca lor depusă zi de zi", precum şi laicilor "de toate categoriile şi vârstele".

"Binele pe care-l săvârşim este singura lampă ce nu poate fi stinsă de nicio suferinţă, de nicio furtună şi nici de suflul morţii. Vă mai mulţumesc pentru că staţi alături de preoţii noştri şi ştiţi să vedeţi în parohiile şi bisericile noastre locuri de primire, de sfat, de rugăciune, de unitate. Şi încă ceva: să ne iertaţi pentru lipsurile noastre", spune IPS Robu.

În finalul mesajului, IPS Robu îndeamnă ca în zilele Crăciunului "să ne rugăm (...) pentru binele tuturor de aici şi de pretutindeni, pentru pace şi prosperitate spirituală şi materială".

"Să ne rugăm şi pentru cei care nu se roagă, să sperăm şi pentru cei care nu mai au putere să spere, să implorăm bucurie şi pentru cei care nu ştiu să o implore de Sus. Să ne rugăm ca drumul nostru, al tuturor, să fie senin chiar dacă el rămâne cu cruci presărat. Şi să punem rugăciunile noastre în grija Preacuratei, iar Ea, Maica Bisericii şi Regina Cerului şi a pământului, va prezenta speranţele şi aşteptările noastre în faţa Pruncului, ca El să le transforme în pace şi mântuire, har şi speranţă, îndurare şi iubire dumnezeiască", adaugă şeful Bisericii Romano-Catolice din România, care încheie cu urarea "Crăciun fericit şi un An Nou binecuvântat!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici