Iris cântă în deschiderea concertului pe care Alice Cooper îl susţine în Capitală

Trupa Iris va cânta în deschiderea concertului pe care Alice Cooper îl va susţine pe 14 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti, informează organizatorii, Events.

309 afișări
Imaginea articolului Iris cântă în deschiderea concertului pe care Alice Cooper îl susţine în Capitală

Iris cântă în deschiderea concertului pe care Alice Cooper îl susţine în Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accesul la acest eveniment este permis începând cu ora 18.30, iar concertul va începe la ora 19.30.

Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, Iris, trupa care a creat mai bine de trei decenii de istorie în muzica românească, va cânta pentru fanii săi hiturile de rezistenţă: "Strada ta", "Floare de Iris", "Cine mă strigă în noapte", "De vei pleca", "Să nu crezi nimic" şi multe altele.

Decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în faţa a 9 milioane de oameni în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat. Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock primesc discul de aur pentru vânzările albumului "Cei ce vor fi" şi discul de platină pentru albumul "Maxima", fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti.

Tot în 2008, Romanian Music Awards consemnează încă două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock - "Cei ce vor fi". După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiaşi an Iris îşi face prima apariţie la Romanian Music Awards pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Este un preambul pentru megaconcertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în faţa a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi "Integrala Iris", un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a consemnat lansarea celui mai recent album Iris, "12 Porţi", cu un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

O legendă a hard rockului, Alice Cooper, promotor al conceptului de "rock teatral", se întoarce la ce ştie să facă el mai bine, cu turneul "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns!". Show-ul din 2011, încărcat de artificii demne de filmele horror, ca mai toate apariţiile live marca Alice Cooper, include clasica ghilotină şi şarpele boa încolăcit în jurul gâtului. Setlist-ul va trece prin hiturile care l-au făcut faimos pe veteranul Cooper, la care se adaugă şi piese mai noi.

De la primul său album solo, din 1975, "Welcome to My Nightmare", până la albume precum "The Last Temptation", din 1994, şi "Brutal Planet", din 2000, albumele-concept au fost specialitatea lui Alice. Ultimul său album de studio, "Along Came a Spider" (2008), este istoria unui ucigaş în serie - o pânză de intrigi, înfăşurata în jurul unui hard-rock de calibru greu. Coprodus de Alice împreună cu echipa Dany Saber (Black Grape, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, David Bowie) şi Greg Hampton (Bootsy Collins, Buckethead), albumul include piese precum "I Know Where You Live" şi "Vengeance Is Mine", ce evocă imnuri clasice din portofoliul lui Cooper - "Is it My Body" şi "Under My Wheels".

Trupa Alice Coper a fost inclusă în martie în Rock And Roll Hall Of Fame, ocazie cu care solistul a declarat: a fi alături de The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys "este un sentiment incredibil. S-a spus despre noi că am revoluţionat experienţa rockului live - dacă este adevărat şi asta ne-a adus acest premiu, singurul lucru de spus ar fi că «There's no business like show business!»".

Biletele pentru concertul de pe 14 iunie sunt disponibile la preţurile de 160 de lei (Golden Ring), 140 de lei (Tribuna, cu loc) şi 120 de lei (Regular), în reţeaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi prin intermediul site-ului www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici