Mini-sate construite special pentru oamenii străzii. Vezi cum arată acestea

  • Chandler Blvd. Tiny Home Village, aflat în cartierul North Hollywood, este una dintre micile comunităţi de case construite lângă Los Angeles.
  • Conform AP, aceste sate sunt finanţate din fonduri publice şi găzduiesc oameni care, după ce au cheltuit sume mari de bani în vremurile grele, au ajuns să trăiască pe străzi.
1727 afișări
Imaginea articolului Mini-sate construite special pentru oamenii străzii. Vezi cum arată acestea

Sursa foto: Youtube

Lipsa adăposturilor a devenit o criză umanitară, iar numărul persoanelor care trăiesc pe străzi a crescut de când a început pandemia. În oraşul Los Angeles, autorităţile locale au declarat că peste 60.000 de persoane nu au un adăpost stabil, însă responsabilii unor organizaţii caritabile spun că cifra totală s-ar încadra, mai degrabă, între 80.000 şi 90.000 de oameni.

Organizaţia Hope of the Valley administrează un total de şase sate din North Hollywood, sate construite special pentru persoanele fără adăpost. Chandler Bld. Tiny Home Village a fost prima locaţie care a fost deschisă în februarie 2021, cu 39 de case şi 85 de paturi.

Satele oferă diverse servicii, locuitorii fiind pregătiţi profesional şi primind ajutor pentru găsirea de locuinţe permanente. În plus, aceştia beneficiază de servicii de sprijin pentru sănătatea mintală şi abuzul de substanţe.

Organizaţia este sprijinită, în primul rând, printr-o finanţare guvernamentală. Mai mult decât atât, dese ori au loc strângeri de fonduri pentru proiect şi mulţi cetăţeni americani donează chiar pentru a finanţa satele.  

Fiecare casă are electricitate, căldură, aer condiţionat, Wi-Fi, un stingător de incendiu, detectoare de fum şi o uşă care se încuie. În plus, există supraveghere video a comunităţii 24 de ore din 24, un gard de securitate în jurul satului, iar accesul vizitatorilor este interzis între orele 22:00 şi 6:00.

Dezvoltatorii proiectului speră ca fiecare dintre aceste case să creeze un sentiment de speranţă, siguranţă şi securitate pentru oamenii care locuiesc în ele.

Drogurile, alcoolul şi armele sunt interzise, iar oamenii sunt percheziţionaţi înainte de a intra în comunitate.

Organizaţia spune că majoritatea rezidenţilor sunt, de obicei, relocaţi în locuinţe permanente în termen de patru până la şase luni.

 

Autor: Diana Zlătescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici