Moştenire de 2 milioane de euro: Un bărbat a răsplătit după moarte satul care l-a adăpostit în cel de-al Doilea Război Mondial

Un supravieţuitor al persecuţiilor naziste a lăsat moştenire o parte din uriaşa sa avere satului francez care l-a adăpostit, împreună cu familia sa, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

27299 afișări
Imaginea articolului Moştenire de 2 milioane de euro: Un bărbat a răsplătit după moarte satul care l-a adăpostit în cel de-al Doilea Război Mondial

FOTO: Profimedia

Eric Schwam, un evreu austriac care a murit la vârsta de 90 de ani de Crăciun, a trecut în testamentul său satul Chambon-sur-Lignon, în Loire de Sus, potrivit CBS News.

Locuitorii săi, aproape toţi protestanţi, au devenit cunoscuţi pentru că au adăpostit peste 2.500 de evrei care fugeau de regimul nazist.

„Este o sumă mare pentru noi", a spus primarul Jean-Michel Eyraud, refuzând să precizeze suma, deoarece testamentul este încă analizat.

Cu toate acestea, predecesorul său a spus unui site local că s-a întâlnit de două ori cu Schwam şi soţia sa pentru a vorbi despre donaţie şi ar fi vorba despre 2 milioane de euro.

Primarul a spus că Schwam a cerut ca banii să fie folosiţi pentru iniţiative educaţionale şi dedicate tinerilor, în special pentru acordarea de burse.

Bărbatul şi familia sa au ajuns la Chambon-sur-Lignon în 1943 şi au rămas ascunşi într-o şcoală pe durata războiului, apoi au rămas în ţară până în 1950.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici