O melodie rap despre experimentul secolului, accesată de un milion de ori (Video)

Cercetătorii de la CERN care iau parte la proiectul Large Hadron Collider (LHC) au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru realizatorii unui videoclip viral care a făcut senzaţie pe YouTube sub titlul "Large Hadron Rap".

112 afișări
Imaginea articolului O melodie rap despre experimentul secolului, accesată de un milion de ori (Video)

O melodie rap despre experimentul secolului, accesată de un milion de ori pe YouTube (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Brand Republic, videoclipul cu durata de patru minute, care şi-a luat numele de la acceleratorul de particule din apropiere de Geneva, a fost vizualizat de un milion de ori pe YouTube şi prezintă o trupă de "cercetători" în echipament de laborator explicând detalii referitoare la materia neagră, la bosonii Higgs şi despre Large Hadron Collider, vedeta experimentului.

Cu un intro în care apare fizicianul Stephen Hawking şi incluzând mişcări care ar putea fi inspirate de show-ul "So You Think You Can Dance", videoclipul relaxează atmosfera din jurul a ceea ce se intenţionează să reprezinte cea mai importantă descoperire ştiinţifică din lume.

Videoclipul urmăreşte să menţioneze importanţa proiectului prin intermediul unor versuri anti-intelectuale precum: "LHC accelerează protonii şi conduce", "Şi lucrurile pe care o să le descopere o să-ţi răsune în cap", "Vedem asteroizi şi planete", "Ştim că o gaură neagră se găseşte în miezul fiecărei planete".

Large Hadron Collider a fost pornit miercuri dimineaţă, el urmând să îi ajute pe cercetători să efectueze experimente până la finele lui octombrie.

Large Hadron Rap

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici