O nouă statuie din ceară a reginei Elizabeth a II-a, în pregătire la Madame Tussauds din Londra

O nouă versiune a statuii din ceară a reginei Elizabeth a II-a se află în pregătire la muzeul Madame Tussauds din Londra, cu ocazia jubileului de diamant al suveranei britanice, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei londoneze.

236 afișări
Imaginea articolului O nouă statuie din ceară a reginei Elizabeth a II-a, în pregătire la Madame Tussauds din Londra

Statuia reginei Elizabeth a II-a de la Madame Tussaud (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Aceasta va fi cea de-a 23-a statuie din ceară a reginei britanice, care "a debutat" în muzeul Madame Tussauds din Londra în 1928, la vârsta de doi ani.

Capul noii versiuni din ceară a fost deja realizat.

Statuia, care va costa 150.000 de lire sterline (179.000 de euro), va fi modelată pe baza portretului oficial al reginei pentru acest jubileu, dezvăluit în decembrie 2011.

Statuia va purta o replică din ceară a ţinutei pe care regina o poartă în acel portret oficial: o rochie albă împodobită cu perle, eşarfă din mătase albastră şi o diademă din perle şi diamante.

Statuia va fi prezentată oficial la jumătatea lunii mai. Precedenta versiune din ceară a unei statui care o reprezintă pe Elizabeth a II-a datează din anul 2001.

Noua statuie va fi plasată alături de cea a soţului ei, ducele de Edinburgh, în mijlocul altor membri ai familiei regale britanice, dintre care se remarcă prinţul William şi soţia sa Catherine, care îşi va face la rândul ei "debutul" în muzeul londonez în luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici