Păpuşi cu chipurile ducesei de Cambridge şi a prinţesei Diana, realizate de un artist american - FOTO

Un artist american, care realizează păpuşi înfiorătoare, dar realiste, şi-a îndreptat atenţia către familia regală a Marii Britanii, realizând jucării cu chipurile ducesei de Cambridge, Kate Middleton, şi a prinţesei Diana.

171 afișări
Imaginea articolului Păpuşi cu chipurile ducesei de Cambridge şi a prinţesei Diana, realizate de un artist american - FOTO

Păpuşi cu chipurile ducesei de Cambridge şi a prinţesei Diana, realizate de un artist american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noel Cruz din Tustin, California, un artist în vârstă de 53 de ani, cumpără păpuşi pe care le transformă în vedete, folosind vopsea, precum şi peruci şi haine de mici dimensiuni, informează dailymail.co.uk. Odată ce termină păpuşile, acesta le scoate la vânzare pe eBay.

"Am devenit interesat de acest lucru în mod întâmplător, în condiţiile în care, soţia mea colecţionează păpuşi de ani de zile", a declarat Noel, spunând că este o muncă grea şi delicată, deoarece desenează pe suprafeţe mci, uneori, lucrând opt ore încontinuu.

În timp ce căuta pe internet păpuşi pentru soţia sa, Emma, artistul a observat că multe dintre acestea au feţe care imită extrem de bine chipul uman. În 2001, Noel a decis să picteze prima lui păpuşă, după care a devenit suficient de încrezător în forţele proprii şi a început să realizeze păpuşi după chipul unor celebrităţi.

FOTO

Acesta pictează, de obicei, persoanje din filme precum "Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings", "Harry Potter" şi "Jocurile foamei/ Hunger Games". În viitor, Noel speră să realizeze păpuşi după personajele din "Breaking Bad" şi "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

Dar printre persoanjele pe care preferă să le "transforme" în păpuşi se numără staruri de la Hollywood, precum Marilyn Monroe şi Bette Davis.

"Eu sunt atras de celebrităţi pentru că sunt foarte multe fotografii disponibile, încât este o provocare", a declarat artistul.

Printre vedetele care l-au inspirat se numără şi Lady Gaga, Beyonce şi Jennifer Lopez, iar o lucrare semnată de el se vinde începând de la 5.100 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici