Prinţul Harry se declară iritat de lentoarea operaţiunilor de deminare din Africa

Prinţul Harry al Marii Britanii, care a ales să urmeze exemplul mamei sale, prinţesa Diana, în lupta contra minelor antipersonal, s-a declarat foarte "iritat" de lentoarea operaţiunilor de deminare din anumite ţări din Africa, a declarat,duminică,preşedintele ONG-ului britanic The Halo Trust (HALO).

154 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry se declară iritat de lentoarea operaţiunilor de deminare din Africa

Prinţul Harry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul Harry, în vârstă de 28 de ani, s-a întors recent din Angola, unde a inspectat operaţiunile de deminare organizate de acest ONG, informează AFP. Înaintea lui, mama sa, prinţesa Diana, s-a implicat cu pasiune în această misiune umanitară.

"Este iritat de faptul că ţările care au furnizat acele mine nu au oferit niciun sprijin financiar pentru a se debarasa de ele, după 25 de ani", a declarat Guy Willoughby, preşedintele HALO.

"A devenit un fel de marotă" pentru prinţul Harry, a adăugat el.

Harry, fiul cel mic al prinţesei Diana, care ocupă poziţia a patra în ordinea de succesiune la tronul britanic, a vizitat o zonă cu terenuri, în Angola, pe care încă există mine antipersonal, după 27 de ani de război civil, din 1975 până în 2002. Prinţul britanic a vizitat şi oraşul Cuito Cuanavale, considerat oraşul cu cele mai multe mine din Africa.

Prinţesa Diana, supranumită Lady Di, care şi-a pus celebritatea în serviciul luptei contra minelor antipersonal, a vizitat Angola alături de HALO în 1997, cu câteva luni înainte de a muri într-un accident de automobil la Paris.

Prinţul Harry a decis să patroneze acest ONG umanitar în ziua în care a împlinit vârsta de 25 de ani.

HALO, cea mai importantă organizaţie umanitară specializată în operaţiuni de deminare, a dezamorsat peste 21.300 de mine antipersonal şi antitanc în Angola. Războiul civil a făcut peste 500.000 de victime, iar patru milioane de persoane au fost deplasate din cauza acestui conflict care a distrus cea mai mare parte din infrastructurile angoleze.

În noiembrie 2012, HALO a anunţat că în Angola există cel puţin 533 de terenuri minate care încă aşteaptă încă să fie curăţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici