Reprezentant al Programului Alimentar Mondial: Filmul "Madagascar" este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla acestei ţări

Willem van Milink, reprezentant al Programului Alimentar Mondial (PAM), al ONU, spune că filmul de animaţie "Madagascar" este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla acestei ţări, informează 20minutos.es.

928 afișări
Imaginea articolului Reprezentant al Programului Alimentar Mondial: Filmul "Madagascar" este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla acestei ţări

Reprezentant PAM: Filmul "Madagascar" este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla acestei ţări

Idilicul film realizat de studiourile DreamWorks Animation a pus această ţară pe hartă "din motive greşite", a mai spus reprezentantul PAM, care atrage atenţia asupra faptului că populaţia statului insular trăieşte în sărăcie, realitatea fiind că este uitat atât de propriul guvern, cât şi de comunitatea internaţională.

Aproximativ jumătate din populaţia infantilă suferă de malnutriţie cronică, iar izolarea geografică şi faptul că populaţia nu oferă "mari ştiri la nivel internaţional, prin proteste sau revoluţii", după cum spune Milink, fac din această ţară una "invizibilă".

"Este suficient să mergi prin Antananarivo (capitala republicii, n.r.) şi îţi dai seama de sărăcia extremă în care trăiesc oamenii. Salariul minim oficial este de cel mult 50 de euro", a mai spus Milink, care califică ceea ce se întâmplă în Madagascar ca fiind "o criză tăcută".

Primul film al francizei "Madagascar" a fost lansat în 2005, fiind urmat, la trei ani, de "Madagascar 2/ Madagascar: Escape 2 Africa", iar "Madagascar 3: Europe s Most Wanted/ Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa" a avut premiera în 2012, la Festivalul de la Cannes.

Actorii care şi-au împrumutat vocile pentru personajele principale sunt Ben Stiller - leul Alex, Chris Rock - zebra Marty, Jada Pinkett Smith - hipopotamul Gloria şi David Schwimmer - girafa Melman.

Cele trei filme din seria "Madagascar" au obţinut încasări de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Programul Alimentar Mondial este o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Roma, Italia, înfiinţată în 1961. Este cea mai mare organizaţie cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaţionale în alimente. Organizaţia are birouri în 80 de ţări de pe glob, unde derulează programe de ajutorare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici