Spania şi indigenii sud-americani revendică marfa dintr-un galion spaniol scufundat în 1708

  • Spania şi indigenii sud-americani revendică marfa dintr-un galion spaniol.
  • Nava s-a scufundat în 1708, în largul coastelor Columbiei.
  • Indigenii au dezvăluit că revendică o parte din marfă după ce spaniolii au anunţat că vor organiza o misiune pentru recuperarea navei şi a încărcăturii.
5296 afișări
Imaginea articolului Spania şi indigenii sud-americani revendică marfa dintr-un galion spaniol scufundat în 1708

Sursa foto: X

Membrii a trei comunităţi indigene din America de Sud au cerut Spaniei şi UNESCO să declare un galion spaniol care s-a scufundat în urmă cu peste 300 de ani drept o „moştenire comună”.

Galionul San Jose, despre care istoricii spun că transporta una dintre cele mai mari colecţii comori, s-a scufundat în 1708 lângă portul Cartagena din Columbia, potrivit Reuters.

Epava sa a fost localizată în 2015, cu ajutorul sonarului. Autorităţile din Columbia şi-au exprimat şi ele intenţia de a organiza o misiune de recuperare a navei.

Popoarele indigene Killakas, Carangas şi Chichas îşi bazează revendicarea prin faptul că strămoşii lor au extras, în condiţii de sclavie, circa jumătate din încărcătura preţioasă a navei. Spania consideră San Jose o navă a statului ale cărei resturi sunt clasificate drept cimitir subacvatic şi nu pot fi exploatate comercial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici