Tobey Maguire a achitat 80.000 de dolari din câştigurile obţinute la partide de poker ilegale

Actorul Tobey Maguire, acuzat de justiţia din California că a participat la partide clandestine de poker, a achitat suma de 80.000 de dolari, reprezentând o parte din câştigurile de 300.000 de dolari considerate ilegale de un tribunal californian.

173 afișări
Imaginea articolului Tobey Maguire a achitat 80.000 de dolari din câştigurile obţinute la partide de poker ilegale

Tobey Maguire a achitat 80.000 de dolari din câştigurile obţinute la partide de poker ilegale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe staruri de la Hollywood se întâlneau cu regularitate în câteva hoteluri de lux din cartierul Beverly Hills din Los Angeles pentru a participa la partide clandestine de poker, informează news-de-stars.com.

Printre vedetele date în judecată se numără şi actorul american Tobey Maguire, acuzat de justiţia din statul California că a obţinut câştiguri ilegale cu ocazia acestor partide cu miză înaltă.

Potrivit unei anchete a FBI, câştigurile obţinute de Maguire, eroul din franciza "Omul Păianjen/ Spiderman", provin, de fapt, dintr-o escrocherie pusă la cale de Bradley Ruderman.

Bradley Ruderman, care a ispăşit o condamnare de 10 ani de închisoare, este autorul unei scheme piramidale de mai multe zeci de milioane de dolari, organizată prin firma lui, Capital Partners. Cu ajutorul celebrei scheme Ponzi, Ruderman a escrocat peste 25 de milioane de dolari de la 20 de investitori, pentru a-şi plăti datoriile la poker.

El şi-a plătit cu acei bani datoriile acumulate la poker în faţa actorului Tobey Maguire, dar şi a altor celebrităţi americane, precum regizorul Nick Cassavetes, actorul de televiziune Gabe Kaplan şi Rick Salomon, fostul iubit al starletei Paris Hilton. Astfel, Tobey Maguire şi alte 10 persoane au fost urmărite în justiţie pentru câştigurile lor financiare obţinute în partidele de poker contra lui Ruderman.

Tobey Maguire, care a obţinut peste 300.000 de dolari între anii 2007 şi 2008, a fost somat să înapoieze aceşti bani obţinuţi în mod ilegal.

Actorul american a declarat că nu a avut niciodată intenţia de a câştiga sume de bani care proveneau dintr-o schemă Ponzi sau dintr-o altă "activitate frauduloasă". Starul american a spus, totodată, că se consideră o simplă victimă a acestei situaţii, că nu a încălcat nicio lege, dar a acceptat însă să plătească 80.000 de dolari din suma câştigată.

Tobey Maguire este un actor american născut pe 27 iunie 1975. El şi-a început cariera în cinematografie în anii 1990 şi a devenit cunoscut pentru rolul Peter Parker/Omul păianjen din franciza "Omul-păianjen".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici