U2 va lansa o ediţie aniversară a albumului "Achtung Baby" - VIDEO

Trupa U2 va lansa o ediţie aniversară a albumului "Achtung Baby", apărut în 1991, materialul urmând să fie disponibil pe vinil, CD, DVD şi în format digital, alături de filmul documentar "From The Sky Down", din 31 octombrie, informează un comunicat.

161 afișări
Imaginea articolului U2 va lansa o ediţie aniversară a albumului "Achtung Baby" - VIDEO

U2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrat de-a lungul a şase luni la Hansa Studio din Berlin şi la Windmill Lane, în Dublin, "Achtung Baby" este cel de-al şaptelea album de studio al trupei U2. Produs de colaboratorii formaţiei, Daniel Lanois şi Brian Eno, alături de Steve Lillywhite, "Achtung Baby" fost editat de Flood, iar primul single a fost intitlulat "The Fly". Materialul include hiturile "Mysterious Ways", "One", "Even Better Than The Real Thing" şi "Who's Gonna Ride Your Wild Horses".

Din perioada înregistrărilor s-au păstrat piese care nu au fost făcute publice niciodată până în prezent. Alături de materiale nelansate, imagini video, remixuri, B-side-uri şi documentare, un întreg album de demo-uri şi versiuni ale pieselor ce au ajuns pe albumul din 1991 au fost, de asemenea, descoperite. Cinci ediţii fizice, printre care cele pe vinil, CD, DVD şi format digital vor deveni disponibile. Detalii despre formate pot fi găsite pe site-ul achtungbaby.u2.com.

La începutul acestui an, U2 a revenit la Hansa Studio din Berlin pentru a vorbi despre "Achtung Baby" în documentarul "From The Sky Down", regizat de câştigătorul premiului Oscar Davis Guggenheim ("Un adevăr incomod/ An Inconvenient Truth"). Filmul a fost selectat pentru a deschide Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, pe 8 septembrie. Acesta va fi inclus şi în ediţia aniversară a albumului.

Acum 20 de ani, Bono descria "Achtung Baby" ca pe "sunetul scos de patru bărbaţi care puneau la pământ «Joshua Tree» (numele celui de-al 5-lea album U2, "tree" înseamnă copac în engleză, n.r.)", în timp ce Jon Pareles de la New York Times scria că, "lăsând la o parte trecutul şi înfruntând vechile formule, U2 a dat o şansă de supravieţuire anilor '90".

Albumul a câştigat un premiu Grammy pentru Best Rock Performance şi a devenit unul dintre materialele discografice emblematice ale anilor '90 şi ale carierei trupei U2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici