Video Un asteroid a trecut aproape de Pământ, fără risc de coliziune (video PROTV)

Asteroidul, numit 2007 TU24 de autorităţile NASA, a trecut, marţi, pe lângă Pământ, specialiştii afirmând că nu a existat niciun risc de coliziune, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Observatorului Astronomic, Mihai Dascălu.

45 afișări

Descoperit în 11 octombrie 2007, de către cercetătorii de la Agenţia spaţială americană, care supraveghează şi înregistrează aceste obiecte, asteroidul are un diametru de 250 de metri.

Asteroidul - care a trecut marţi, la ora 10.33, pe lângă Pământ, la distanţa de aproximativ 500.000 de kilometri în afara orbitei lunare - putea fi observat de amatori cu telescopul, pe un cer suficient de senin, acesta neputându-se vedea cu ochiul liber, a precizat Dascălu.

"Acest asteroid nu este ceva neobişnuit, sunt alţii care trec şi mai aproape de pământ, astfel de evenimente se întâmplă destul de des, aproximativ o dată pe lună", a afirmat reprezentantul Observatorului Astronomic.

Tot marţi, în jurul orei 14.00, ora României, un alt asteroid - 2007 WD5 - mai mic de cinci ori decât 2007 TU24, a trecut pe lângă Planeta Marte, la o distanţă de cel puţin 26.000 de kilometri, şansele de impact fiind mult mai mari, respectiv 0,01 la sută, a explicat Mihai Dascălu.

Potrivit calculelor iniţiale ale NASA, exista o posibilitate de 1 la 25 ca acest asteroid să lovească planeta roşie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici