Un asteroid aflat între Marte şi Jupiter a primit numele Rafael Nadal

Un asteroid cu diametrul de patru kilometri, aflat între planetele Marte şi Jupiter, a primit numele tenismanului spaniol Rafael Nadal, a anunţat Observatorul astronomic din Mallorca.

64 afișări
Imaginea articolului Un asteroid aflat între Marte şi Jupiter a primit numele Rafael Nadal

Un asteroid aflat între Marte şi Jupiter a primit numele Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto)

Acest observator, situat în Insulele Baleare, de unde provine Nadal, a decis să dea numele tenismanului asteroidului cu numărul 128036, descoperit în 2003.

Astronomii din Mallorca au vrut astfel să îi aducă un omagiu "unuia dintre cei mai buni jucători de tenis ai tuturor timpurilor".

Asteroidul Rafael Nadal se deplasează cu o viteză de 20 de kilometri pe secundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici