Un vehicul de marfă SpaceX Dragon se întoarce pe Pământ. Ce conţine acesta

Un vehicul de marfă SpaceX Dragon urmează să se întoarcă luni, 24 ianuarie, pe Pământ, după o misiune la Staţia Spaţială Internaţională.

3707 afișări
Imaginea articolului Un vehicul de marfă SpaceX Dragon se întoarce pe Pământ. Ce conţine acesta
Capsula de marfă Dragon a părăsit Staţia Spaţială duminică, încărcată fiind cu diverse documente privind cercetările finalizate deja de cosmonauţi şi câteva echipamente vechi ale laboratorului. Nava a fost andocată pe 22 decembrie la Staţia Spaţială, după ce a livrat peste trei tone de provizii pentru echipaj, dar şi un nou hardware pentru staţie. După ce va reintra în atmosfera Pământului, capsula va efectua o aterizare asistată cu paraşuta în largul coastei Floridei, programată în prezent pentru luni după-amiază.

„Separarea dragonului a fost confirmată”, a transmis prin radio astronautul NASA, Tom Marshburn.
 
Odată ce se va întoarce pe Pământ, echipele SpaceX vor prelua capsula cu ajutorul mai multor nave de recuperare şi vor livra informaţiile transportate de aceasta către NASA.

Unul dintre elementele care se află în capsulă este un modul de microscopie, un microscop imagistic de ultimă generaţie care se află la bordul Staţiei Spaţiale din 2009. În prezent, acesta a fost scos din funcţiune: „Sponsorizat de Divizia de Ştiinţe Biologice şi Fizice a NASA, acest instrument de diagnostic puternic a permis cercetarea nouă a fenomenelor microscopice în microgravitaţie, oferind capacitatea de a achiziţiona şi descărca de la distanţă imagini şi videoclipuri la mai multe niveluri de mărire”, a declarat NASA într-un comunicat de presă, citat de Space. 
 
Nava spaţială Dragon a mai vizitat Staţia Spaţială înainte. SpaceX a mai folosit-o pentru a livra marfă pentru NASA în misiunea de livrare CRS-22 din iunie 2021.
 
Autor: Diana Zlăescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici