Un viţel cu două capete, mascota unei Universităţi din Peru

Un viţel care s-a născut cu două capete, în urmă cu cinci luni, în Peru, i-a îngrijorat pe sătenii din Bambamarca care credeau că e un semn rău, însă a devenit mascota studenţilor locali.

458 afișări
Imaginea articolului Un viţel cu două capete, mascota unei Universităţi din Peru

Un viţel cu două capete, mascota unei Universităţi din Peru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de un bicefal incomplet, cu un singur creier, însă cu două boturi şi feţe, patru ochi şi un singur corn", a declarat profesorul Jorge Portal, veterinar la Universitatea publică din Cajamarca unde viţelul este ţinut permanent sub observaţie.

Milagritos, mascota unei Universităţi din Peru

Potrivit veterinarului, această malformaţie rară poate avea mai mutle cauze - paraziţi, malnutriţie, contaminare cu produs folosit în extracţia minieră etc.

Animalul nu poate fi hrănit decât cu lapte, din cauza unor probleme de dezvoltare.

"La început, oamenii voiau să îl omoare şi să îl ardă, pentru că ei credeau că este semn rău pentru următoarele recolte", a explicat profesorul.

În principiu, animalele bicefale supravieţuiesc doar câteva zile, însă viţelul s-a recuperat, a fost transferat la Universitatea Cajamarca, unde a devenit la început subiect de observaţie, apoi mascota studenţilor, care l-au botezat "Milagritos" (Un mic miracol).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici